Colegiul „Școala Națională de Gaz“ a pus bazele unui nou sport practicat la Mediaș. La inițiativa profesorului Cătălin Ciucu, s-a dotat cu o masă de TEQBALL, spre bucuria pasionaților de „tenis cu piciorul“. „Mulțumim preşedintelui Federaţiei Române de Teqball, domnul Teodor Luca pentru sprijinul acordat și domnului profesor Ciucu Cătălin pentru determinarea de a pune bazele unor activități sportive atractive pentru elevi.“, transmite Colegiul Școala Națională de Gaz.
Potrivit teqball-romania.ro, TEQBALL este sportul cu cea mai rapidă dezvoltare la nivel mondial, la doar 3 ani de la apariție, 2017. Pe scurt, este un sport care se joacă pe o masă curbată, în general cu o minge obișnuită de fotbal. De aici și motto-ul TEQBALL, The World Is Curved. La prima vedere pare un sport asemănător cu fotbal-tenis-ul, doar că se joacă pe masă, una curbată.
Două detalii importante care fac din acest sport unul extrem de spectaculos. Folosind ideea simplă a unei mese curbate, a fost creat un sport care se poate practica oriunde, oricând și de către oricine, indoor sau outdoor, indiferent de vârstă sau de gen.
Competițiile se desfășoară la individual, dublu și dublu-mixt, după un regulament specific, care face din acest sport unul extrem de atractiv și dinamic.
Există deja competiții internaționale, Cupe Mondiale (2017, 2018, 2019), turnee indoor, masters, dar și pe plajă. Totul a pornit de la un vis, un vis care a devenit realitate, următorul pas fiind recunoașterea ca sport olimpic.
La nivel mondial, TEQBALL are ambasadori de marcă, ex-jucători de fotbal, precum Ronaldinho, Figo, Galas, Karembeu, Puyol, Pires, dar și promovări cu echipe de fotbal precum Barcelona, Manchester United, Chelsea sau Brazilia.
Din regulamentul jocului
- La Teqball se folosesc mingi de fotbal, mărimea 5, acestea fiind considerate oficiale și recomandabile.
- Teqball se poate juca de 2 sportivi (jocul de simplu) sau de 4 sportivi (jocul de dublu).
- Un meci de Teqball se joacă după sistemul cel mai bun din 3 seturi.
- Fiecare set se dispute până când un jucător/echipă ajunge la punctul 12.
- Fiecare jucător/echipă are la dispoziție 2 încercări pentru a reuși un serviciu corect.
- Jucătorii/echipele vor schimba serviciul după fiecare 4 puncte.
- Este interzis să atingi mingea, consecutiv, cu aceeași parte a corpului.
- Este interzis să returnezi mingea, consecutive, cu aceeași parte a corpului.
- Fiecare jucător/echipă are voie să returneze mingea în maximum 3 atingeri, cu orice parte a corpului, în afară de brațe și palme.
- La jocul de dublu, o echipă are la dispoziție maximum 3 atingeri dar, una dintre aceste atingeri trebuie să fie o pasă între coechipieri.
- În timpul jocului este interzis să atingi masa sau adversarul.
- În cazul în care mingea atinge marginea mesei (edgeball), punctul va fi rejucat.