Teodor Birț, despre PROBLEMELE și situația de la AFC Hermannstadt

Teodor Birț, cel de numele căruia se leagă direct înființarea AFC Hermannstadt și care a condus clubul sibian din 2015 încoace, a susținut, ieri, o conferință de presă în care a lămurit evenimentele care au avut loc în ultimele săptămâni la nivelul staff-ului administrativ.

La finalul mandatului de 4 ani, Birț a fost înștiințat de o parte din membrii Consiliului Director că nu mai este dorit în fruntea AFC Hermannstadt.

Teodor Birț

„Nu înțeleg nimic din ce se întâmplă în momentul acesta la club, pentru că am participat la o ședință în cadrul clubului în care ceilalți membri mi-au spus că mi s-a terminat mandatul. Nu am primit nicio decizie vizavi de acest lucru, nicio comunicare, n-am văzut nicio hotărâre a acelei ședințe, astfel că, din punctul meu de vedere, stau și mă întreb: sunt, sau nu mai sunt președintele AFC Hermannstadt? Pentru că nu am primit nicio decizie… Merg mai departe și îmi pun altă întrebare: dacă sunt în continuare, toate actele care au fost semnate în aceste 10 zile sunt legale? Da sau nu? Pentru că eu cred că, cel puțin în ultima perioadă de timp, există foarte multe probleme atât de legalitate, cât și de respectarea statutului în acest club. Mă întreb, sunt sau nu mai sunt președinte? Aștept în continuare să primesc o decizie. Dar, încă o dată, cu rezerva că, dacă sunt președinte, poate că acele acte semnate de altcineva nu sunt legale. Și-atunci, s-ar putea să mai apară și alte probleme. Am participat la o întâlnire la care au mai fost și alți membri. A fost o întâlnire stabilită pe WhatsApp, fără să semnăm un proces verbal. Nu a fost o ședință cu convocator, cu tot ce se presupune pentru a fi o ședință legal constituită, nici de Consiliu Director, nici de Adunarea Generală. Nu am primit niciun fel de comunicare, de decizie, niciun fel de hotărâre. Pe WhatsApp scria „Ne vedem la ora H în locul respectiv”. Atât! Ne-am văzut în alt loc, nu la club, pentru că la club e mai greu, nu sunt condiții. Ne-am întâlnit în altă parte. Am discutat! Concluzia era că mandatul meu s-a încheiat și că se dorește o altă persoană în funcție. (…) Teoretic, mai sunt membru în Consiliul Director, pentru că nu am primit niciun fel de adresă, de comunicare. Eu trebuie să primesc o decizie, o hotărâre, să mi se spună dacă mai sunt președinte, sau nu mai sunt. Mai sunt membru, sau nu mai sunt! Nu s-a semnat nimic (n.a. după ședință). Din dorința mea de a fi bine la echipă, pentru că încerc să nu stric, să nu distrug, n-am ieșit în presă până acum. Am stat să mă liniștesc, să fiu calm, nu vreau să creez probleme, să creez tensiuni, pentru că echipa asta nu are nevoie de stres. Nu știu nimic! N-am văzut nimic! Nu s-a semnat niciun proces verbal, nu s-a semnat nicio hotărâre, nu am primit nicio înștiințare vizavi de poziția mea actuală”, a declarat Birț.

Declarații importante făcute de Teodor Birț

  • În legătură cu posibilitatea ca FC Hermannstadt să își dispute meciurile considerate acasă la Mediaș:

„Vreau să încep cu o veste bună. V-o spun pentru că nu este rezultatul implicării finanțatorilor, a oamenilor care acum se dau peste cap ca să fie bine la club, nici a noii conduceri. Este rezultatul a ceea ce am făcut în ultima perioadă, împreună cu oficialitățile Sibiului și cu oameni de bine din Sibiu care nici măcar nu doresc să fie precizați. Ideea este că se poate juca la Mediaș! Am vrut să vă spun că a fost modificat contractul dintre Transgaz și clubul de fotbal Gaz Metan Mediaș, iar acum stadionul poate fi închiriat de către proprietari, terților. Asta am vrut să vă spun în primul rând. E o veste bune, pe care – sunt convins – toți suporterii din Sibiu o vor primi cu bucurie. Nu trebuie să mai mergem departe, suntem destul de aproape”.

  • Obiectivele AFC Hermannstadt în mandatul de 4 ani și salvarea de la retrogradare

„Vorbeam de obiectivele pe care mi le-am propus, promovarea în Liga 1 și salvarea de la retrogradare. Știți foarte bine că, înaintea noastră, a fost Voința Sibiu, care n-a reușit să rămână. Pot să vă spun un singur lucru! Salvarea de la retrogradare, ați fost martori, a avut loc pe finalul campionatului, iar dacă ar fi să spun, din punctul meu de vedere cel puțin, cine este artizanul acestei salvări, i-aș preciza în primul rând pe acei 13-14 jucători care au dus greul și au tras de ei meci de meci pentru a reuși să rămână în Liga 1. În al doilea rând, suporterii din Sibiu. Spun asta pentru că știți foarte bine că, până să venim la Sibiu, n-am prea avut meciuri câștigate, puncte adunate pe final de campionat. Le-am rezolvat în momentul în care am venit la Sibiu. Deci, nici eu, nici alte persoane din exterior nu am avut un merit mare în ceea ce înseamnă salvarea de la retrogradare, pentru că n-aveam cum”.

  • Pagina oficială de Facebook a clubului

„Nu în ultimul rând, am insistat foarte mult pe ceea ce înseamnă imaginea clubului, pentru că, în momentul în care am intrat în fotbal, am considerat că, la Sibiu, fotbalul trebuie să arate altfel. În România sunt foarte puține cluburi de fotbal care își vând imaginea și care-și dezvoltă imaginea. Pentru asta am încercat să fim la înălțime în ceea ce înseamnă comunicarea cu presa, în ceea ce înseamnă mediul online ș.a.m.d. Ajung la mediul online și fac o paranteză. Vreau să lămuresc problema Facebook-ului, o problemă foarte simplă. Facebook-ul a fost creat de o persoană din anturajul meu care a muncit 4 ani absolut gratuit, din dorința de a face ceva pentru Sibiu. Am adus pagina noastră de Facebook, Instagram-ul și site-ul la nivelul – pot să o spun cu mândrie – la care nu sunt multe cluburi de Liga 1. Din păcate, din momentul în care eu am început să am discuții cu ceilalți membri din club, informațiile pentru noi nu au mai sosit. Singurele informații pe care le mai aveam au fost că eu nu mai sunt președinte și, pe lângă mine, sunt câțiva colaboratori care vor să plece. Noi, practic, o săptămână, poate și mai bine, nu am primit niciun fel de informație. Nu am putut scrie nimic, motiv pentru care am hotărât împreună să suspendăm pagina de Facebook și am luat legătura cu Liga Profesionistă de Fotbal, pentru că știm că acolo există o persoană care se ocupă de ceea ce înseamnă Facebook la nivel de echipe de Liga 1. Am rugat-o să facă în așa fel încât să nu dispară pagina de Facebook”.

  • Grupul Fortza Hermannstadt

„Am avut acea pagină creată pentru suporteri, o pagină care a fost și este în continuare foarte căutată de toți sibienii, și nu numai. Acea pagină am dat-o unuia dintre cei mai buni și mai prezenți suporteri din Sibiu, este vorba de domnul Rață. I-am dat-o tocmai pentru ca să meargă mai departe cu ea, pentru că acest domn Rață a avut foarte multe intervenții și aproape zilnic scrie pe ea. Am considerat că este persoana care poate să continue cu acest fenomen, să spun așa. Deci, dacă cineva spune că noi am vrut să stricăm, sau să distrugem, este o mare greșeală, pentru că, în primul rând, nu poți distruge ceea ce a creat tu. Noi nu mergem pe principiul ”Eu te-am făcut, eu te omor!””.

  • Situația financiară, sursele de venit ale AFC Hermannstadt și viitorul lui Teodor Birț în managementul clubului

„Indiferent dacă voi rămâne sau nu, în clubul ăsta, voi fi unul dintre cei mai înfocați suporteri ai Sibiului, pentru că – încă o dată – cred în echipă și sunt convins că poate face mai multă performanță. Dar, din păcate, îmi este foarte greu să continui în acest club, din mai multe motive. În primul și în primul rând, pentru că nu avem o finanțare stabilă. Finanțarea, la acest club, în mare măsură este asigurată din credite. Nu este o problemă asta, nu suntem nici primul, nici ultimul club care primește bani din împrumuturi. Singurii bani care au rămas în club sunt cei pe care i-am primit pe Agenda Sportivă de la Primăria municipiului Sibiu și de la sponsori. Ceilalți bani au venit cu titlul de împrumut. În momentul în care vin banii de la LPF, aceste împrumuturi se returnează, pentru că eu am făcut un lucru în care am crezut, am considerat că oamenii care împrumută clubul trebuie să şi aibă controlul asupra conturilor. Eu n-am avut niciun amestec în ceea ce înseamnă plăţi şi gestionarea banilor. Am lăsat acele persoane să gestioneze. În momentul în care au venit banii, şi anul trecut, şi anul acesta, de la Liga Profesionistă de Fotbal, şi au fost luaţi (nu comentez, că e bine, sau rău), clubul a rămas fără bani. Este o problemă! Mai mult decât atât, este o problemă pentru că se condiţionează desfăşurarea activităţii ulterioare: „Mai pun bani dacă… Sau, nu mai pun bani dacă…!”

„Sunt două persoane care au asigurat o mare parte din împrumuturi, respectiv domnul Rotar și domnul Băcilă. Sunt persoanele care, fiind mai prezente financiar în creditarea clubului, au inițiat această modificare”.

„Există contracte de împrumut care se pot verifica oricând. E vorba de contracte de împrumut, nu acte de donație. Sunt creditori! Probabil și asta i-a deranjat, le-am explicat că, dacă împrumuți clubul, nu ești patron și nici finanțator”.

„Nu pot să fiu de acord nici cu alte măsuri legate de ceilalţi membri din club, pentru că – revin la ceea ce spuneam – când am creat acest club, m-am gândit în primul rând la transparenţă şi la imagine. Clubul ăsta, la un moment dat, avea peste 20 de membri. Fiind mulţi, asiguram şi transparenţă, şi imagine, pentru că fiecare membru din club, chiar dacă nu erau oameni cu foarte mulţi bani, reprezenta ceva în mediul lor și aduceau, la rândul lor, această imagine asupra clubului, o imagine pozitivă. Uşor, uşor, aceşti membri au fost înlăturaţi. N-am putut să fiu de acord cu asta pentru că nu mai era ceea ce gândeam eu. Din acest proiect, pe care l-am pornit acum 4 ani, n-a mai rămas mai nimic”.

  • Unele decizii controversate legate de foștii antrenori și de transferurile făcute în ultimii 2 ani

„Vă pot spune că am fost condiţionat cu schimbarea lui Alexandru Pelici. Nu am crezut în ea, pentru că sunt convins că Alex putea face mai mult pentru Sibiu. Este un antrenor iubit la Sibiu, dar n-a mai avut timp… Să nu uităm că a fost schimbat după un meci terminat la egalitate, un rezultat bun la Craiova, când ştiţi foarte bine că am pierdut cele două puncte pe o greşeală mare de arbitraj. Nu mi s-a părut momentul să schimbăm atunci antrenorul. Nu am fost încântat de antrenorul care a venit (n.a. Vasile Miriuţă), cu toate că l-am susţinut. Sunt multe lucruri pe care nu vreau să le amintesc, dar chiar l-am susţinut. El ştie treaba asta! De asemenea, lotul de jucători. Cine se pricepe la fotbal înţelege că e foarte greu să rămâi în Liga 1. Vii cu un lot de jucători, nu poţi să îi schimbi pe toţi. Nici nu e normal, pentru că sunt oameni care au muncit foarte mult la acea promovare. Trebuie să găseşti o simbioză între jucătorii care au fost şi cei care vin. Nu poţi să schimbi lotul de 24 de jucători. Aduci jucători… Niciun club din lumea asta nu are reţeta perfectă, uitaţi-vă că sunt cluburi mari, care joacă în Champions League şi care aduc jucători ce nu se adaptează acolo. Nu are nimeni reţeta perfectă! Mai mult decât atât, jucători liberi de contract e foarte greu să aduci. Liberi de contract ce înseamnă? Să nu dai niciun ban pe ei! Jucători liberi de contract nu prea există, pentru că se plătesc comisioane la impresari, se plătesc bani la semnătură, se plătesc diverse sume. Deci, cine spune că aduce jucători gratis… E destul de greu! Dar, noi am încercat să aducem jucători gratis, pentru că asta a fost politica noastră la începutul Ligii 1. Ori, în condiţiile astea, nu poţi aduce jucătorii pe care şi-i doreşti întotdeauna. N-am fost de acord cu jucătorii care au fost aduşi în continuare. Dar n-am putut să mă opun. Am considerat că, dacă am acceptat un compromis, merg mai departe”.

  • Echipa a doua a clubului

„În această vară a fost desfiinţată echipa a doua. Cum pot eu să fiu de acord cu treaba asta când, pentru mine, unul dintre obiective a fost să sprijin şi să dezvolt fotbalul juvenil din Sibiu? La echipa a doua jucau copii sub vârstă, juniori din Sibiu şi nu numai. Am încercat să-i aducem şi să facem o echipă de jucători Under 21 şi Under 19, jucători care acum se folosesc în Liga 1. Nu se poate ca, în numai un an, această echipă să facă performanţă şi să trimită jucători la prima echipă. Nici nu poţi să-i trimiţi la echipa naţională de juniori. Dar, cu un pic de răbdare, aceşti jucători pot creşte. Ori, s-a considerat că nu ne mai trebuie, ne încurcă. Într-adevăr, ne încurcă, dar ce facem… Uitaţi-vă, acum sunt jucători la echipă care n-au prins niciodată lotul, n-au jucat niciun meci până acum. Şi, vă spun că nu vor juca! Nu mi se pare normal!”.

  • Plecarea lui Dandea și situația altor jucători din lot

„Nu sunt de acord că a fost lăsat Alex Dandea să plece. Alex Dandea a fost un simbol în vestiar. Indiferent ce tensiuni au apărut, sau nu, nu e normal! El, Tătar, Dâlbea, Blănaru, toţi ceilalţi sunt jucători care chiar şi-au dorit, în situaţia în care n-au fost plătiţi, în situaţia în care n-au jucat pe prime. Au jucat pentru Sibiu! Cred că trebuie să existe mai multă toleranţă faţă de jucători, pentru că Alex Dandea chiar a fost un jucător de caracter. Şi, dacă au reuşit să păstreze echipa asta 13-14 jucători, să rămână în Liga 1, cred că trebuie să fie apreciaţi”.

„Dandea, din câte știu eu, a semnat în altă parte, dar încă n-a fost anunțat. Pot să vă spun că Tătar a fost propus la Șelimbăr, ceea ce mi se pare… Nu că desconsider Șelimbărul, pentru că și noi am fost în Liga 3, dar Tătar, cred totuși, este un jucător care poate să ajute Sibiul mult, atât fotbalistic, cât și uman, în vestiar”.

  • Schimbarea din funcția de președinte și transformarea clubului în societate pe acțiuni

„Discuția privind prelungirea mandatului de președinte am avut-o cu câteva persoane din club care doreau schimbarea. Evident că răspunsul meu a fost unul simplu: De ce schimbare? Sunt de-acord cu o schimbare, dar când nu se îndeplinesc obiectivele, când există probleme în club, când există prejudicii aduse clubului… Ori, la noi lucrurile au mers bine! Asta a fost nelămurirea mea: De ce? N-am înțeles! Probabil că, într-adevăr, se dorește altceva, pentru că e clar… S-a discutat, de exemplu, de transformarea echipei în societate pe acțiuni. Eu nici cu asta n-am putut fi de acord, pentru că eu am făcut acest club pentru Sibiu. O societate non-profit, un club de fotbal este un club în care poate să intre oricine, oricând. Oricine dorește să intre în club poate avea ușa deschisă, oricând. Să vină, să se implice, să participe și să ajute clubul. În momentul în care există o societate pe acțiuni, acele acțiuni sunt nominale, sunt vandabile și se poate întâmpla orice. Or, eu n-am putut fi de acord cu asta”.

„Președintele unui club este numit de un Consiliu Director. Mandatul unui președinte este legat de mandatul unui Consiliu Director. Există multe întrebări. Dacă s-a terminat mandatul președintelui, s-a terminat și cel al Consiliului Director? Dacă nu s-a terminat mandatul Consiliului Director, la fiecare schimbare de membri nu înseamnă automat o înțelegere tacită și o prelungire a mandatului președintelui? După câte știu eu, o modificare a Consiliului Director și o ratificare trebuie să ajungă în instanță, trebuie ratificată de către un judecător”. 

  • Informațiile legate de legătura dintre SC Piețe Sibiu SA și AFC Hermannstadt

„Nu înţeleg de ce se scoate într-una obsesiv, în presă, legătura cu Piaţa din Sibiu. N-are nicio legătură! Piaţa-i una, clubul de fotbal din Sibiu e alta. Singura legătură este că eu sunt salariat la Pieţe. Dintre oamenii care au plecat de la club, doar Marius Lungu mai avea această calitate, dar gândiţi-vă că Marius Lungu a muncit foarte mult timp fără bani. Faptul că timpul liber şi l-a alocat fotbalului, iar pentru fotbal, Marius face orice, trebuie apreciat, pentru că Marius a fost omul care a făcut de toate, a tuns iarba, a udat gazonul, a aşezat echipamentul, a montat bannere pe garduri, plus toată activitatea pe care trebuie să o facă un om cu încadrarea lui într-un club. Nu l-am condiţionat pe Marius Lungu să plece, a fost decizia lui. Ştiu foarte mult cât suferă pentru asta, pentru că Marius Lungu trăieşte pentru fotbal. Dar, este vorba de un om care are nişte principii. Mai mult decât atât, vorbim despre Vasile Armenean. Ce treabă are el cu Piaţa? Niciuna! Ovidiu Boica! Ce treabă are cu Piaţa? Niciuna! Sunt oameni care au considerat că nu se mai regăsesc în acest proiect. De ce trebuie să-i amestecăm cu Piața, nu înțeleg? Nu e nicio legătură! Nu am amestecat lucrurile. Una a fost una, cealaltă a fost cealaltă. Deci, cred că ar fi bine să încercăm să ne delimităm de aceste lucruri”. 

  • Lucrările de la Stadionul Municipal

„Sibiul are probleme foarte mari la nivel de infrastructură. În Sibiu nu există baze sportive, nu există stadioane. Am insistat, am făcut lobby foarte, foarte mult timp ca să se întâmple ceea ce se întâmplă acum la Stadionul „Municipal”, și nu numai. E mult de lucru, nu e simplu, am spus-o de atâtea ori, pentru că sunt bani publici. Am încercat de fiecare dată să vin cu amănunte, să lămuresc suporterii din Sibiu vizavi de ceea ce se întâmplă cu această problemă. De multe ori am reușit, dar de și mai multe ori n-am reușit să fiu bine înțeles. Important este că, din punctul meu de vedere, lucrurile sunt pe un făgaș bun, în sensul că se lucrează la suprafața de joc și sunt convins că se va merge mai departe”.

  • Relația cu Iuliu Mureșan

„Pot să vă spun că discuții cu Iuliu Mureșan am avut foarte multe, pe foarte multe subiecte. Din punctul meu de vedere, nu pot să apreciez dacă Iuliu Mureșan m-a săpat sau nu m-a săpat. Discuțiile mele cu el au fost civilizate, pe teme de sport. N-am mai vorbit cu Iuliu Mureșan de la meciul cu Craiova. N-am primit niciun telefon”.

  • Primăria Sibiu și primarul Astrid Fodor

„Este normal ca Primăria Sibiu să susțină fotbalul și nu numai, sportul în general, pentru că, până la urmă, indiferent că este sau nu este Birț la club, fotbalul rămâne în Sibiu, este pentru sibieni. Legat de ceea ce doresc să facă dânșii în continuare, respectiv doamna primar și celelalte persoane, nu pot să vă spun nimic. Doamna Fodor a fost înștiințată de mine că voi părăsi clubul, în rest nu am avut nicio discuție. Nu cred că doamna Fodor trebuie să-mi spună mie ce o să facă în continuare”.

  • Datoriile AFC Hermannstadt

„Am înțeles de la domnul Mureșan că, pe lângă faptul că am făcut o treabă foarte bună din punct de vedere sportiv, clubul ăsta stă și foarte bine din punct de vedere financiar, mai există doar 100.000 de euro datorii. Mă mir! Eu știam că sunt multe datorii! Vorbeam mai devreme de niște credite, care sunt tot datorii din punctul meu de vedere. Dacă eu am reușit să las clubul ăsta, după un an în Liga 1, cu 100.000 euro datorii, înseamnă că mă felicit, sunt un manager foarte bun. Eu cred că sunt datorii mai mari, dar e normal să fie, pentru că e foarte greu să aduci bani în fotbal. Nu vreau să spun, vai de mine, că nu sunt bani în club pentru că nu știu ce s-a întâmplat sau cineva e de vină. Este de vină conjunctura, una în care fotbalul e privit cu suspiciune. Este de vină faptul că nu avem o legislație foarte clară, care să ajute oamenii de afaceri să sprijine fotbalul, este de vină legislația, că nu e clară pentru ca municipalitatea să se implice mai mult în fotbal. Sunt alți factori, nu acești oameni sunt de vină pentru că sunt datorii la club, aici vreau să fiu foarte clar. Sunt datorii la club pentru că e foarte greu să reziști în Liga 1 financiar. Drept dovadă, poate sunt unul sau două cluburi în Liga 1 care nu au probleme financiare. În rest, cam toate au!”

  • Conflictul Răzvan Zamfir/Filip Jazvic

„Gestul lui Jazvic n-a fost unul frumos, clar! Ceea ce a făcut Jazvic nu se face! Nu se face, pentru că trăim într-o societate de oameni normali, putem avea dialog, nu trebuie să fim violenți, nu trebuie să facem așa ceva. Din punct de vedere al gestului făcut de Jazvic, am fost de acord ca el să plece de la echipă. Din punct de vedere al conflictului, este o problemă care se va rezolva între cele două persoane. Am înțeles că există ceva plângeri penale. Acolo n-am niciun amestec! Nu cred că e bine pentru un club să se întâmple astfel de lucruri, pentru că știți cât de mult contează unitatea în vestiar. În schimb, vă pot spune că, în momentul în care apare un asemenea lucru, ar fi trebuit ca toată lumea să se gândească la cauze. De ce s-a ajuns aici? Până la urmă, bun, s-a întâmplat, l-am condamnat, dar trebuie să caut cauza, pentru ca acest lucru să nu se repete. Dacă s-a întâmplat acest incident, trebuie văzut motivul”.

  • Planurile de viitor

„Vă pot spune că mi-ar fi greu să stau departe de fotbal și nu mi-ar fi deloc greu să o iau de la capăt. Acum, mă gândesc să-mi limpezesc situația aici. E cel mai bine! După aceea, voi lua în calcul absolut orice, pentru că, cred eu, am demonstrat că se poate, rezultatele vorbesc despre asta, iar dacă faci un lucru, știi să-l faci încă o dată. Aș fi dispus să fac orice pentru Sibiu și pentru fotbalul din Sibiu”.

  • Momente tensionate în managementul clubului

„Au mai fost momente, dar nu au fost de o asemenea anvergură. A fost, de exemplu, cu concedierea lui Radu Neguț, care era manager sportiv la vremea respectivă. Au fost, de asemenea, cu anumite schimbări la nivel de infrastructură în club, cu care n-am putut fi de acord. Din păcate pentru mine, din acel moment lucrurile au început să intre într-o degringoladă totală, care există și acum în club. Aici poate eu am greșit. Am considerat că, pentru a avea o protecție pentru banii împrumutați, persoanele care împrumută clubul trebuie să gestioneze banii. S-a creat astfel acea ruptură, în sensul că nu mai știa stânga ce face dreapta neapărat. Existau momente în care colaborarea funcționa, dar existau și momente în care comunicarea funcționa mai puțin”.

  • Implicarea unuia dintre partenerii importanți ai AFC Hermannstadt la BC CSU Sibiu

„Vă dați seama că mi se pare frustrant, pentru că, dacă (n.a. Claudiu Rotar, Natur House) are bani în plus, ar fi trebuit să-i pună la fotbal. Acum, dacă este un asemenea iubitor de sport, este foarte bine pentru sportul sibian. Ar trebui să urmeze și natația, echitația, și handbalul, și atletismul. Dar, sincer, și eu am rămas puțin uimit, pentru că mă așteptam, dacă sunt bani în plus, în firmă… Mai ales că sunt convins că la baschet nu-i dă împrumut”.

  • Proiectul cu diaspora de peste Ocean

„Spuneam de un proiect inițiat de diaspora. A plecat Ovidiu Boica… Știți că Ovidiu Boica a plecat cu câteva sute de mii de euro anual, bani care puteau fi aduși la club? Pentru că Ovidiu Boica, pe lângă activitatea pe care o avea la club, a inițiat, împreună cu niște oameni de bine și iubitori de fotbal din Statele Unite, o campanie prin care familiile de români, de sibieni, sau persoane din jurul Sibiului, să contribuie cu o sumă, mică pentru ei, dar – fiind mulți – consistentă pentru noi. Oameni care sunt în Statele Unite și în Canada. Un proiect pe care nu l-a creat nimeni în România, dar noi, pentru că suntem sibieni, avem conexiuni afară, suntem urmăriți de diaspora. Sunt bani care puteau fi aduși. S-au pierdut!”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*