Teatrul „Gong” suplimentează programul de spectacole la cererea publicului

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu programează vineri, 15 octombrie, de la ora 18:00, o nouă reprezentație pentru spectacolul „Micul Prinț” în regia lui Bobi Pricop. Toate biletele pentru cele trei reprezentații programate la sfârșitul săptămânii trecute au fost epuizate în doar câteva zile, iar cea de-a patra reprezentație programată în acest weekend se face la solicitarea spectatorilor care nu au mai găsit locuri libere în sală.

Tot pentru acest sfârșit de săptămână au mai fost puse în vânzare bilete pentru trei reprezentații cu spectacolul „Fata babei și fata moșneagului” după Ion Creangă (sâmbătă, 16 octombrie, de la orele 11:00 și 18:00/ duminică, 17 octombrie, de la ora 11:00).

Accesul în sala de spectacol este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV2 și pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV2, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății, emis în temeiul art. 44 și al art. 71 alin.(2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare.

„Micul Prinț” de Antoine de Saint-Exupéry este una dintre cele mai cunoscute povești din  întreaga lume, o aventură fascinantă cu asteroizi, personaje extraordinare, stele care știu să râdă și inimi pregătite să fie îmblânzite. În versiunea propusă de regizorul Bobi Pricop la Teatrul Gong, călătoria prin galaxie a micului prinț devine o spectaculoasă experiență senzorială și o întâlnire plină de tandrețe cu bucuria, curiozitatea, nerăbdarea, râsul limpede și „de ce”-urile unei minți scânteietoare pentru care întreg universul e teren de joacă și de mirare nesfârșită. Alături de micii prinți Matei Jeler și Carol Pușcariu, și de actorii Teatrului Gong (Paul Bondane, Eliza Păuna, Lucia Barbu), spectacolul beneficiază de participarea extraordinară a actorilor Victor Rebengiuc, Alexandru Potocean, Emilian Oprea, Conrad Mericoffer, Vlad Ivanov, Mihai Smarandache și a regizorului Alexandru Dabija, aceștia fiind vocile celor pe care micul prinț îi întâlnește în drumul său către stelele înflorite. O parabolă deșteaptă și emoționantă, pentru copiii de toate vârstele, despre dorul de planeta noastră și despre cum „riști să plângi un pic, dacă te-ai lăsat îmblânzit”. Spectacolul are o durată de aproximativ 1h15min și este recomandat tuturor categoriilor de vârstă.

„Fata babei și fata moșneagului” în regia Èvei Lábadi este un spectacol cu actori și păpuși ce propune o călătorie inițiatică într-o lume fabuloasă despre rău și bine. Construit ca un laborator cu povești, spectacolul de la Sibiu este unul al antitezelor, în care răbdarea și blândețea conturează nucleul unei lumi mereu învingătoare. Spectacolul imaginat de Èva Lábadi, pe ritmuri muzicale și cu mult umor, reinterpretează bucuria unei narațiuni nemuritoare într-un colaj inspirat atât din portul românesc, cât și din opera lui Brâncuși. Producția de la Sibiu se bucură de contribuția unor artiști importanți ca scenograful Dio Zoltán, co-fondator al Teatrului Ort Iki din Debrecen (Ungaria) sau compozitorul Cári Tibor, laureat al premiului UNITER pentru muzică în teatru. Din distribuția spectacolului fac parte actorii Anton Balint, Lucia Barbu, Daniela Dragomir, Gabriela Mitrea, Angela Páskuy, Raluca Pavel, Adrian Prohaska și Claudia Stühler. Spectacolul are o durată de aproximativ 50 de minute și este recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani.

CUM SE FACE DOVADA VACCINĂRII SAU A TRECERII PRIN BOALĂ

Dovada vaccinării sau trecerii prin boală pentru cetățenii UE se realizează prin intermediul certificatului digital al UE privind COVID care va fi scanat de operatorul economic/organizator prin aplicația mobilă de verificare, iar în cazul cetățenilor străini și apatrizi definiți potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare, prin intermediul documentului de vaccinare emis de unitatea sanitară din afara României unde a fost administrat vaccinul sau, după caz, a documentului care atestă trecerea prin boală prezentat în limba țării respective și în limba engleză.

Copiii cu vârsta sub 12 ani sunt exceptați de la această regulă. Purtarea măștii de protecție în toate spațiile, precum și pe toată durata evenimentelor rămâne obligatorie, cu excepția copiilor cu vârsta sub 5 ani.

CONDIȚII SPECIALE ÎN CONTEXTUL EPIDEMIOLOGIC

Accesul publicului se face pe baza biletelor puse în vânzare online, pe teatrulgong.ro, în limita a maxim 50% din numărul de locuri disponibile, ca măsură de siguranță sanitară. Prețul unui bilet este de 12 lei, tarif unic cu opțiune flexibilă, pentru a permite anularea locului și relocarea acestuia pentru un alt spectacol al teatrului, o singură dată, în limita locurilor disponibile în momentul cererii, astfel încât spectatorii să se poată bucura fără griji de evenimente culturale. Pentru mai multe detalii, puteți folosi numărul de telefon 0269 210 906.

Accesul în teatru este permis numai în condițiile unui triaj observațional, ce presupune măsurarea temperaturii fiecărui vizitator/spectator. La intrarea în teatru, este obligatorie folosirea dezinfectanților pentru mâini. Masca de protecție este obligatorie pe toată durata vizitei. Toate spațiile teatrului sunt dezinfectate în mod sistematic.

Mai mult decât atât, spațiile publice din interiorul teatrului sunt aerisite și dezinfectate complet, înainte de fiecare eveniment. Nebulizarea încăperilor se face cu un produs biocid de grupa I, utilizare profesională, non toxic, bactericid, fungicid, virucid și sporicid, avizat de Ministerul Sănătății.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura