Teatru non-stop

 

Calendarul cultural al anului 2013 va fi deschis de unul dintre cele mai tinere evenimente locale. De mâine seară, începând cu ora 18, nouă locaţii vor găzdui spectacole de teatru, proiecţii de filme, recitaluri de poezie, workshop-uri, conferinţe şi concerte, dar şi momente de înviorare trupească şi spiritualăe.

Marcel Iureş, Florin Piersic Jr., Alexandru Dabija, George Constantinescu, Alin State, Ovidiu Niculescu, Laurenţiu Bănescu sunt doar câteva dintre numele „grele“ ale teatrului românesc ce vor sosi la festivalul „25 de ore de teatru non-stop”. Alături de ei, tânăra generaţie de actori va da viaţă unui maraton al teatrului, unic în România.

 

 

Deschidere în forţă

 

Evenimentul debutează cu o reprezentaţie a Teatrului de Artă Bucureşti la Sala Thalia. Spectacolul „Emigreişăn Drim”, în regia lui Bogdan Huşanu, avându-i în distribuţie pe Liviu Cheloiu, George Constantinescu, Marin Grigore şi Ion Bechet, va avea loc în cadrul Galei de deschidere, sâmbătă, de la ora 18.00. „Anul acesta tinerii deschid festivalul. În semn de apreciere şi prietenie faţă de teatrul independent, în semn de solidaritate cu estetica şi modus-ul vivendi al Teatrului de Artă Bucureşti, în semn de empatie cu cei care, chiar dacă încep să treacă de 30 de ani, aleg să rămână în ţara asta şi să acţioneze în ţara asta – începem maratonul cu «Emigreişăn Drim!». Să fie într-un ceas bun!“, transmite Bogdan Sărătean, directorul festivalului organizat de Asociaţia Culturală BIS cu sprijinul companiei Marquardt.

 

Locaţii diversificate

 

Ajuns la cea de-a treia ediţie, festivalul este prilejuit de Ziua Mondială a Teatrului şi vine în ajutorul companiilor de teatru independent din România, dar mai ales al artiştilor debutanţi. Manifestările vor fi găzduite de Teatrul „Gong“, Biblioteca Judeţeană „Astra“, Sala CAVAS, Sala Thalia, librăria „Constantin Noica“, Atrium Clasic Cafe, Oldies Pub, Kulturcafe Sigi şi Piaţa Mare.

 

 

Bilete pentru cititorii fideli

 

Pentru deschiderea oficială, biletele costă 25 de lei, cu reducere de 5 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari. Biletele valabile pentru o singură reprezentaţie costă 15 lei, iar accesul la Gala de închidere a festivalului va costa 55 de lei. Biletele se pot cumpăra de la Librăria Humanitas, agenţia teatrală de pe Bălcescu sau Atrium Clasic Cafe, dar şi la intrarea în sală, în limita locurilor disponibile. Cititorii Mesagerului de Sibiu au şansa să câştige un bilet pentru două persoane la Gala de deschidere, dacă trimit un e-mail pe adresa concurs@mesageruldesibiu.ro cu numele şi numărul de telefon unde pot fi contactaţi. Tragerea la sorţi va avea loc mâine, la ora 15.00.

 

 

Bogdan SĂRĂTEAN | director festival

 

„Trebuie să demonstrăm încă o dată că sibienii nu sunt deloc un public comod şi că titlul de Capitală Culturală Europeană nu a fost o întâmplare. Doar aici avem parte de un astfel de maraton teatral plin de tinereţe, de culoare, de energie tămăduitoare. Doar aici vom putea ieşi de la spectacole o dată cu răsăritul soarelui.“

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura