Tăiatul porcului la Sadu

Comuna Sadu păstrează tradiția legată de tăiatul porcului și prepararea produselor din carne de porc.

Joi, 29 noiembrie, cei prezenți la Căminul Cultural din Sadu au putut asista îndeaproape la întreg ritual pregătit de localnici. „Tradițiile românilor sunt comori ce nu ar trebui uitate sau părăsite. Ele sunt ale noastre, ne caracterizează, ne definesc și prin ele ne simțim mai bogați, mai aleși, mai altfel decât alții. Sădenii, de când sunt pe pământ, au fost iubitori și păstrători ai tradiției“, spun organizatorii evenimentului. Astfel, invitații și localnicii au putut degusta cârnați, caltaboși, jumeri, pentru a învăța cum se prepară slănina pentru afumat și multe alte lucruri pe care doar bunicii le mai știu. Mai mult, au existat și câteva momente artistice puse în scenă de oamenii din Sadu, în special cei care formează șezătoarea din sat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*