Tabără de teatru -Sibiul a găzduit tabăra națională de teatru finanțată de Ministerul Tineretului și Sportului

tabara Riul Sadului

Tabăra a reunit tineri cu vârste cuprinse între 12 și 20 ani la Centrul de Agrement Râul Sadului

Timp de o săptămână, peste 60 de tineri din toată țara s-au întâlnit la Râul Sadului și s-au jucat de-a teatrul, pentru a-și dezvolta personalitatea și abilitățile de comunicare.

Cea de-a IV-a ediție a taberei naționale „Jocul ca teatru“ a avut loc între 17 și 23 august la Centrul de Agrement Râul Sadului și a reunit tineri cu vârste cuprinse între 12 și 20 ani din Sibiu, Ocna Sibiului, Cisnădie și Rășinari, dar și din București și din județe precum Argeș, Bacău, Brăila, Caraș-Severin, Dolj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Suceava, Olt, Prahova, Timiș, Tulcea și Vâlcea.

Activități diverse

Printre obiectivele taberei s-au numărat dezvoltarea abilităților de comunicare, a personalității tinerilor implicați în activitățile de educație nonformală folosind tehnicile de artă dramatică precum și implicarea tinerilor în realizarea de produse ale atelierelor: blogul taberei, materiale video, scenariu dramatic, jurnalul taberei. „Tinerii se confruntă la început de drum în viață cu probleme cum ar fi includerea în societate, obținerea unei slujbe, formarea unei familii, participarea la acțiuni comune etc.“, explică motivele organizării unei astfel de tabere Constantin Sâmbeteanu, coordonatorul Centrului de Tineret Sibiu. Tabăra națională „Jocul ca teatru“ este un proiect finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului, organizat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Sibiu, în parteneriat cu Asociaţia Dram Center 07 Sibiu şi Asociaţia Internaţională de Tineret „Become“ Sibiu.

Tinerii atrași de teatru

Tehnicile folosite în artă dramatică sunt astăzi instrumente utile în educația nonformală, utilizarea acestora poate ajuta tinerii să spargă barierele de comunicare, să realizeze mai ușor apropierea între ei să obțină instrumente care pot fi folosite în cele mai diverse situații, interviul pentru obținerea unui loc de muncă, participarea la proiecte de tineret, relații interpersonale. S-au creat șapte trupe care au funcționat după principiile unei companii de teatru independent și totodată s-au dezvoltat șapte spectacole a câte 10 minute fiecare, spectacole în care protagoniștii au surprins esențialul temei primite. Nu au lipsit din program jocurile de cunoaștere, jocurile tip energizare, atelierele de lucru pe teme diverse, comunicarea verbală și nonverbală, mișcare, ținuta, interacțiunea, improvizațiile, dezbaterile, expoziții, precum și serile culturale. Într-una din zile s-a realizat și o vizită culturală la Sibiu.
Ioana BODEA | consilier tineret DJST Sibiu

„Dacă vor fi fonduri, cu siguranță tabăra națională «Jocul ca teatru» va avea loc și în 2016. Condițiile de participare care sunt și criterii eliminatorii sunt: să fie elevi/tineri cuprinși într-o formă de învățământ, cu vârsta între 10 și 35 ani, să fie cetățeni români cu domiciliul în România. Mai trebuie completată o fișă de tabără și de adăugat la dosar adeverința de la medicul de familie.“

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura