Suprafața terminalului de pasageri din Aeroportul Sibiu a crescut de aproape 4 ori (CP)

Cu fonduri europene și în doar 12 luni, suprafața terminalului de pasageri a crescut de aproape 4 ori, iar dotările au fost dimensionate pentru a putea procesa până la 2,5 milioane de pasageri pe an.
FOTO: Consiliul Județean Sibiu
Unul dintre cele mai performante sisteme de securitate din România, care ușurează controlul bagajelor de mână și al documentelor de călătorie, se află în operare la Aeroportul Internațional Sibiu.
De asemenea, noua infrastructură crește gradul de securitate al activității aeroportuare.
În momentul de față se lucrează la circuite speciale pentru conformarea la normele „Air Schengen”, Aeroportul Internațional Sibiu făcând deja pași importanți pentru implementarea acestora.
Valoarea investiției se ridică la 64,31 milioane de Euro, sumele fiind obținute din ultimele fonduri nerambursabile ale Uniunii Europene destinate infrastructurii aeroportuare, precum și din bugetul de stat, bugetul județean și din contribuția Aeroportului Internațional Sibiu.
„Acest aeroport nu a fost închis nici măcar un minut, s-a lucrat într-un terminal funcțional, cu pasageri, cu avioane care decolau și aterizau, fapt ce a presupus o serie de adaptări privind fluxurile și normele ce țin de securitatea muncii, securitatea la incendiu sau de activitatea de control la frontieră. Termenul de 12 luni a fost extrem de strâns pentru o investiție de peste 64 milioane de euro, și, in ciuda provocărilor din aceasta perioadă de pe piața construcțiilor, suntem în situația de a constata că imposibilul poate deveni posibil dacă există asumare, voința, muncă multă si parteneri serioși”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, la conferința de presă organizată vineri, 19 ianuarie ac, la Aeroportul Internațional Sibiu.
Printre cele mai importante dotări ale aeroportului sibian se află:
– Aparate de self check-in și zone de drop-off a bagajelor de cală;
– E-Gates – porți electronice accesibile cu cartea de îmbarcare;
– Linii de control al bagajului de mână, fără obligativitatea prezentării separate a aparatelor electronice și recipientelor cu lichid, cele mai noi și mai performante din România. Pasagerii vor putea trece cu recipientele cu lichid, fără a mai fi condiționați de o anumită cantitate.
– Porți ABC (Automated Border Control) – sistem de scanare a documentelor de identitate și comparare cu imaginea pasagerului, fără a mai presupune controlul polițistului de frontieră, singurul de acest fel funcțional într-un aeroport regional;
– Circuit video intern dotat cu inteligență artificială pentru detectarea persoanelor date în urmărire și a bagajelor nesupravegheate.
Consiliul Județean mulțumește partenerilor Con-A, UTI Construction and Facility Management, Bog’Art și Davitravel.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*