„Suntem slăbiţi, uneori nemâncaţi“

 

Băncile şcolilor şi liceelor din Sibiu sunt din ce în ce mai goale. În ultima săptămână, zeci de elevi n-au mai venit la cursuri. Chiar şi profesori au fost nevoiţi să rămână acasă. Virozele i-au mobilizat la pat. În grădiniţe, situaţia e chiar mai gravă. Ce părere au sibienii despre această „ofensivă“ a virozelor? Ce ar trebui făcut pentru ca situaţia să nu se agraveze?

 

 

N. S., 45 de ani, portar:

 

Atât profesorii, cât şi elevii ar trebui să fie mai prevăzători în privinţa virozelor. Deşi pare o boală uşoară, este destul de neplăcută, iar uneori poate fi chiar gravă. Aş zice să se amâne cursurile în şcolile cu probleme mari. Părerea mea este că cei care ne instruiesc copiii ar trebui să vină la şcoală numai dacă sunt sănătoşi. Pentru că ei pot să transmită foarte uşor viruşi elevilor. Dar şi copiii care au simptome de gripă trebuie să stea acasă, să se trateze.

 

V. C., 44 de ani, programator:

 

Într-adevăr, în această perioadă, şcoala reprezintă un adevărat focar de infecţie. Foarte mulţi copii si profesori sunt bolnavi. Tocmai îl am acasă pe băiatul meu care este bolnav. Ca şi ceilalţi colegi ai lui care s-au îmbolnăvit, se află şi el într-o situaţie destul de dificilă. Din cauza faptului că-i va fi foarte greu să recupereze lecţiile pe care le-a pierdut pe perioada cît a stat acasă. În plus, a făcut deja multe absenţe care o să-i afecteze notele.

 

O. P., 50 de ani, poştaş:

 

S-a ajuns în această situaţie, pentru că nu se acordă destui bani unui domeniu foarte important, Sănătatea. Din păcate, oamenii nu-şi pot permite medicamente scumpe. Dar nici cele ieftine nu sunt accesibile multor oameni. Şi atunci, aşteaptăm, luând aspirină, să ne treacă. Neajunsurile plecate de sus se răsfrâng asupra noastră, a celor care suntem slăbiţi, nevitaminizaţi, uneori nemâncaţi. Şi atunci, organismul cum să lupte?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*