Un studiu realizat de cercetătorii Universității București, coronavirusul poate rămâne ore bune pe pâinea care se vinde neambalată, potrivit stiri.tvr.ro.
„După punerea în contact a suspensiilor cu încărcătură virală direct cu eșantioanele de probe de pâine, a fost decelată prezența virusului pe eșantioanele de probe de pâine la toate intervalele de timp testate“, se arată în rezultatul cercetării.
În România, spre deosebire de alte țări, peste jumătate din pâinea vândută, adică circa 2000 de tone, este neambalată. Prin urmare, clienții pot pune mâna direct pe produse și să aleagă ce pâine vor sau să renunțe la ea. Pâinea neambalată nu poate fi „spălată“.
În cazul în care o persoană contaminată sau infectată cu SarsCoV-2 atinge un produs ambalat, virusul nu penetrează ambalajul, arată rezultatele Studiului privind riscurile și căile de transmitere și contaminare cu virusul SARS-CoV 2 prin intermediul unor produse de panificație preambalate.