Studenți și profesori ai Academiei Forțelor Terestre la HUMINT Boot Camp

La sfârșitul lunii martie, Centrul de Excelență NATO în domeniul HUMINT din Oradea a organizat evenimentul HUMINT Boot Camp cu tema „Webbing Leadership and Communication in Human Engagement – Între leadership și comunicare în interacțiunea umană”.

Foto: Facebook AFT Sibiu

Scopul activității a fost crearea unui mediu distinctiv în care participanții să se implice în sfera HUMINT (Human Intelligence), să aprofundeze principiile și cerințele acestui domeniu și să le integreze în modul în care procesează și utilizează informațiile în activitatea lor.

Evenimentul a reunit peste 30 de studenți, instructori și cadre didactice din Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, Universitatea Națională de Apărare „Carol I” din București, Departamentul Regional de Studii pentru Managementul Resurselor de Aparare (DRESMARA) din Brașov, Centrul de Pregătire în Domeniul Informații pentru Apărare „General Nicolae Condeescu” (CPDIA) al Ministerului Apărării Naționale, Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” din București, Departamentul de Relații Internaționale și Studii Europene din cadrul Facultății de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării al Universității din Oradea și Universitatea Națională de Apărare din Brno, Cehia.

Lector univ.dr. Andra Pînzariu, sd.plt. Adrian Nedelcu, sd.plt. Luca Cojanu și sd.sg. Dănuț Enache, de la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, au fost implicați într-o serie de sesiuni de dezbateri și ateliere practice, în care s-a încurajat gândirea creativă și pluralitatea perspectivelor, cu scopul de a găsi soluții originale și abordări inovatoare pentru problemele identificate. Toate acestea au avut ca rezultat un bogat schimb de idei și perspective care au contribuit la consolidarea cunoștințelor și abilităților în acest domeniu.

De asemenea, în cadrul activității, lector univ.dr. Andra Pînzariu a susținut o prelegere cu tema „A leadership model projection in military education and training enhancing leadership skills for military personnel – Proiecția unui model de leadership în educația și formarea militară”. Aceasta s-a axat pe importanța unui model de leadership proactiv în cadrul educației și formării militare, precum și modalitățile prin care acesta poate îmbunătăți competențele de conducere ale personalului militar, adaptându-se la nevoile și provocările specifice ale mediului militar contemporan.

„Pentru noi, activitatea a reprezentat un prilej de punere în aplicare a cunoștințelor teoretice despre leadership. Mai mult decât atât, Boot Camp s-a remarcat prin varietatea subiectelor abordate, dar mai ales prin faptul că ne-a adus împreună cu profesori și studenți din diferite medii organizaționale și am avut ocazia să împărtășim și să acumulăm experiențe” a transmis sd.sg. Dănuț Enache, după participarea sa la evenimentul HUMINT Boot Camp.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura