Studenți din patru țări inventează pâinea viitorului la Sibiu

Primul training organizat în cadrul programului intensiv KNOWinFOOD, proiect inițiat de Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu în parteneriat cu universități din Lyon (Franța), Plovdiv (Bulgaria) și Debrecen (Ungaria) şi Supremia S.A. Alba-Iulia va avea loc în perioada 1 – 7 octombrie la Sibiu.

Studenții selectați vor beneficia de cursuri teoretice și practice susținute de specialiști de renume, atât din țară, cât și din străinătate şi vor proiecta alimente inovatoare cu funcționalitate adăugată, prin valorificarea tradiției existente în domeniu, asigurând în acelaşi timp sustenabilitatea. Proiectul KNOWinFOOD „Knowledge triangle for food innovation by harnessing the tradition and assuring sustainability” este finanțat prin programul Erasmus+ KA2 şi se va derula până în anul 2019.

În perioada 2 – 7 octombrie va avea loc primul training organizat în cadrul proiectului KNOWinFOOD la care vor participa 8 studenți, câte 2 de la fiecare universitate parteneră, precum și profesori și traineri de la instituțiile implicate în proiect.

Cursurile se vor desfășura în laboratoarele Facultăţii de ŞAIAPM, precum și la Supremia S.A. Alba Iulia. De-a lungul celor șapte zile, studenții vor participa la cursuri interactive, precum și la workshop-uri dedicate creării de alimente inovatoare, resurse umane și managementul calității.

Lectorii programului vor fi atât cadre didactice din instituțiile partenere, cât și reprezentanţi din domeniu, invitate să participe la acest proiect, printre care: prof.univ.dr.ing. Endre Mathe, University of Debrecen; Ungaria; conf.univ.dr.ing. Coralie Dupas-Farugia, University “Claude Bernard” Lyon, Franța; Oana Piper – director Departamentul de Resurse Umane, Supremia SA Romania; Alexandru Huppert, inginer Departamentul de Cercetare şi Dezvoltare Supremia SA, Romania; Pascal Dupeux, University “Claude Bernard” Lyon, Franța; lector univ.dr. Mihai Ognean, ULBS; conf.univ.dr.ing. Monica Mironescu, ULBS; conf.univ.dr.ing. Cecilia Georgescu, ULBS; dr. ing. Cornelia Doștețan Abalaru, Apilife, Romania; conf.univ.dr.ing. Ion Dan Mironescu, ULBS.

Pentru realizarea părții aplicative, studenții sunt împărțiți în două echipe: verde și albastră. Sarcina lor este de a crea un nou tip de pâine sau produs de panificație, îmbogățit cu fibre; cea mai bună rețetă va fi premiată.

Prin această abordare, proiectul KNOWinFOOD își propune să reunească educația în învățământul superior și inovarea industrială într-un mediu colaborativ integrat, care să ofere studenților condiții pentru dezvoltarea competențelor și îmbunătățirea abilităților de inovare în domeniul alimentar. Astfel, studenții selectați de către universitățile partenere vor învăța să proiecteze alimente inovatoare cu funcționalitate adăugată, prin valorificarea tradiției existente în domeniu și asigurând sustenabilitatea.

Deschiderea oficială a programului intensiv KNOWinFOOD va avea loc luni, 2 octombrie, ora 9.00, la Centrul de Reuniuni Academice al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, str. Banatului, nr. 6.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*