Corpul neînsufleţit al Stelei Popescu va fi depus vineri, la ora 11.00, la Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase, sâmbătă actriţa va fi depusă la Capela Mănăstirii Cernica, iar duminică va avea loc înmormântarea, potrivit reprezentanţilor Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”.
Potrivit unui anunţ al Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, trupul neînsufleţit al actriţei va fi depus pentru un ultim omagiu vineri, 24 noiembrie, începând cu orele 11.00 în foyerul Sălii Savoy a Teatrului de Revistă ”Constantin Tănase”. Sâmbătă, 25 noiembrie, actriţa va fi depusă la Capela Mănăstirii Cernica, iar duminică, 26 noiembrie, la Cimitirul Cernica va avea loc înmormântarea, alături de soţul său, marele textier Mihai Puiu Maximilian. Alături de Alexandru, partenerul său de scenă, Stela Popescu a contribuit la scrierea istoriei Teatrului de Revistă jucând în mii de spectacole. Cei doi au debutat pe această scenă în anul 1979 şi se pregăteau de sărbătorirea celei de-a 40-a aniversări a celui mai iubit cuplu de actori români de teatru şi film.
Stela Popescu a încetat din viață, ieri, 23 noiembrie, la vârsta de 81 de ani. Actrița s-a născut în Basarabia, iar după Dictatul de la Viena a fost refugiată, împreună cu mama ei, în județul Sibiu și a locuit doi ani la Slimnic. „Am fugit din Basarabia de frica hoardelor ruseşti. Dar ne-au ajuns din urmă, aici, la Slimnic. Vedeai fetele acelea frumoase, săsoaice, pe care le invidiam, că se duceau duminica dimineața la biserică, îmbrăcate superb, cu niște costume extraordinare… Eu, copil, mă uitam la ele ca la o minune. Ca, după un an și ceva, să vină rușii, să le strângă pe toate în școală, să le țină acolo 24 de ore, fără apă, fără mâncare și să le ducă direct în Donbas. Au rămas, la Slimnic, zeci de familii îndurerate, care atunci au înțeles și drama basarabenilor care s-au refugiat şi au venit aici, peste ei. Că nu era uşor să-ţi rechiziţioneze o cameră şi să te trezeşti în casă cu o familie străină“, își amintea artista. În 2014, Stela Popescu a primit titlul de cetățean de onoare al comunei Slimnic.
Artista a fost și va rămâne una dintre cele mai cunoscute și importante personalități culturale pe care România le-a avut.
Artiștii Teatrului Național „Radu Stanca”, studenții Departamentului de Artă Teatrală ai Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, conducerea Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și a Bursei de Spectacole, își exprimă adânca tristețe și regretul prilejuite de decesul Stelei Popescu. „Stela Popescu a fost, este și va fi una din cele mai mari actrițe ale României. Este o pierdere ireparabilă, pentru că puțini au avut un profesionalism de talia ei. A îmbrățișat toate genurile de teatru, teatru de revistă, unde a strălucit mai ales în perioada comunistă, prin textele pe care le spunea și cuplurile făcute de-a lungul timpului cu Ștefan Bănică, cu Alexandru Arșinel, dar mai ales pe textele regretatului soț, Maximilian. Făceau deliciul publicului și dădeau o urmă de speranță. În același timp, a făcut nenumărate filme, teatru numai de calitate, a lucrat cu majoritatea marilor artiști din România – un exemplu de mare profesionalism la care tinerii actori ar trebui să se uite cu admirație și sfințenie. Drum cu lumină!” a declarat Constantin Chiriac.
Dumnezeu să o odihnească în pace!