Statistică paradoxală: străzile sunt „sufocate” de mașini, dar o treime dintre români nu-și permit să cumpere una

29,8% dintre cetățenii români nu își permit să cumpere un autoturism, arată cifrele oficiale Eurostat. Media pe anul 2017 în Uniunea Europeană era de doar 7%.

În cazul României, ponderea populaţiei din UE care nu îşi permitea un autoturism a scăzut de la 32,9% în 2016 până la 29,8% în 2017, acesta fiind cel mai mare declin înregistrat de la un al la altul în rândul statelor membre.

În 2017, comparativ cu 2016, ponderea populaţiei din UE care nu îşi permitea un autoturism a scăzut cu 0,7%, de la 7,7% până la 7%. Tendinţa de scădere a fost înregistrată în majoritatea statelor membre, cu excepţia Austriei, Danemarcei, Luxemburgului şi Franţei, unde a crescut uşor, şi a Olandei, unde a rămas stabilă la 6,4%.

Alte state membre UE unde mai mult de o cincime din populaţie nu îşi permite un autoturism sunt Bulgaria (20,6%) şi Ungaria (20,1%).

La polul opus, ţările membre UE în care cel mai mic procent din populaţie nu îşi permite un autoturism erau: Cipru şi Malta (unde doar 1,7% din populaţia totală nu îşi permite un autoturism), urmate de Luxemburg (2,2%), Italia şi Franţa (ambele cu 2,7%).

Conform Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), parcul auto naţional din România ajunsese, la finele anului 2017, la peste 7,635 milioane de unităţi, în creştere cu 8,91% faţă de anul precedent. Din acest total, peste 1,320 milioane de vehicule erau înmatriculate în Bucureşti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura