Spitalul Militar, singurul cu pacienţi COVID-19 inclusiv la ATI, care nu trebuie avizat de ISU

Spitalul Militar de Urgenţă din Sibiu, singurul care are pacienţi COVID-19 la ATI, nu se supune avizării şi autorizării privind securitatea la incendiu, potrivit legii, nefiind controlat de cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), a precizat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU, Alina Voina.

„Referitor la situaţia Spitalului Militar de Urgenţă Sibiu, având în vedere prevederile art. 2 alin. 1 din Hotărârea de Guvern 571/2016 pentru aprobarea categoriilor de construcţii şi amenajări care se supun avizării /autorizării privind securitatea la incendiu, nu se supun avizării şi/sau autorizării privind securitatea la incendiu lucrările de construcţii la obiective cu caracter militar şi cele cuprinse în programele de investiţii şi reparaţii ale Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Justiţiei, Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Informaţii Externe, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi Serviciului de Protecţie şi Pază, indiferent de emitentul autoriza’iei de construire, şi nici construcţiile nucleare şi cele aferente părţii clasice a centralei nucleare”, a explicat purtătorul de cuvânt al ISU.

În Spitalul Militar de Urgenţă din Sibiu sunt ocupate toate paturile pentru pacienţii COVID-19: 25 de pacienţi pe secţii, alţi 10 la ATI, a precizat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Andreea Ştefan.

Secţii de ATI cu pacienţi COVID-19 mai sunt în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU), Spitalul Clinic de Pediatrie şi Spitalul Municipal Mediaş.

Cea mai mare secţie ATI cu pacienţi COVID-19 din judeţul Sibiu, cu 12 paturi din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, nu are autorizaţie ISU şi nici nu poate obţine acest document, clădirea fiind mult prea veche.

„În momentul de faţă, pentru pavilionul Chirurgical al SCJU Sibiu, unde se regăseşte şi Secţia ATI nu poate fi obţinută autorizaţia ISU, întrucât clădirea este una veche şi nu corespunde normelor actuale pentru obţinerea autorizaţiei. Pentru a putea obţine autorizarea ISU conform solicitărilor actuale este necesară reabilitarea completă a pavilionului. Unitatea de Primiri Urgenţe, situată la parterul pavilionului în discuţie, are autorizaţia ISU din 13.06.2017 obţinută în urma extinderii acesteia”, a transmis conducerea SCJU Sibiu, luni, AGERPRES.

La Spitalul Municipal din Mediaş există două paturi ATI pentru pacienţii COVID-19, care sunt ocupate. În ce priveşte acest spital cu pacienţi COVID-19, aici este autorizat ISU doar corpul de Pneumologie, iar celelalte cladiri nu au suferit modificări structurale, funcţuionând anterior anului 1990, spun cei de la ISU Sibiu.

Singurul spital care are toate autorizaţiile ISU şi îngrijeşte pacienţi COVID-19 este Spitalul Clinic de Pediatrie, unde sunt inclusiv copii infectaţi la Terapie Intensivă, potrivit datelor ISU. AGERPRES

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura