Spectacol pe două roți la Arena Platoș Păltiniș

După o vară bogată în evenimente de gravity riding, în special de downhill, sezonul se apropie de final și bifează oprirea obligatorie la Arena Platoș Păltiniș, muntele de casă al sibienilor. Arena DH are loc între 24-25 septembrie, iar formatul este de downhill clasic individual, contra cronometru.

Arena Platoș Păltiniș este un resort privat, cizelat și cochet, unde gazdele din partea locului încearcă să le oferă musafirilor cât mai multe, într-un pachet cât mai armonios. Celebru pentru evenimentele de iarnă, în special pentru snowpark-ul la un nivel impecabil în fiecare an, Arena Platoș are de câțiva ani buni și un program temeinic pentru mountainbikeri. Nu doar că zona a fost cartografiată, pentru cei care vor să facă ture lungi, dar s-au construit de la zero niște trasee cât se poate de apreciate, highlight-urile fiind clar Flow Trail-ul plin de contrapante și Downhill Trail-ul bogat în elemente. Este important de știut că traseele de la Arena Platoș Păltiniș sunt trasee-școală, unde mulți au învățat sa se dea, iar cei buni zboară pe ele.

Noutăți

Downhill Trail-ul este, în mod evident, terenul de joacă pentru acest concurs de downhill tradițional. În pauza din pandemie, acest traseu a mai câștigat niște elemente, față de ultima sa ediție din 2019: mai precis un hip jump pentru cei creativi, care tocmai a fost reîmprospătat, un wallride mare de lemn, o secțiune brand new, cu o contrapantă cu kicker, step-down, val, kicker și step-up, plu un set de contrapante strânse, care șerpuiesc spre sosire și aduc zâmbete pe chipurile celor care se dau. Practic, pentru cine a mai fost la Arena Platoș Păltiniș, întreg treaseul a fost primenit, iar partea de jos este complet nouă.

A cincea ediție

Concursul se desfășoară sub rigorile Federației Române de Ciclism, iar organizatorii așteaptă anul acesta în jur de 100 de participanți, care se vor duela pentru premii pe multiple categorii.
Arena DH este un concurs de mountain-bike downhill individual, organizat de Asociația Arena Lifestyle, cofinanțat de Primăria Sibiu, sub egida Federației Naționale de Ciclism și se adresează atât sportivilor profesioniști, cât și amatorilor. Concursul este la cea de-a cincea sa ediție, iar pe parcursul ultimilor ani a contribuit serios la dezvoltarea acestei discipline în România.

Două zile

Sâmbătă se desfășoară antrenamentele oficiale și manșa de calificări, seeding run. În urma manșei de calificări se afișează lista de start pentru finală. Duminică se desfășoară antrenamentele oficiale și manșa finală. Ordinea de start pentru manșa de finală este în ordine inversă față de rezultatele obținute în manșa de calificări, concurentul cu cel mai bun timp are startul ultimul. Manșa de calificări/seeding-run nu este obligatorie pentru categoriile Elite și Feminin. Pentru aceste categorii, ordinea de start pentru manșa finală este dată de clasamentul de DH UCI.

Detalii tehnice

Traseu: Traseul Roșu “DH Trail”, pe care se găsesc mai multe drop-uri, un corner-jump, două step down-uri, un step-up, diverse contrapante și kickere și un wall ride proaspăt.
Categorii: Open, Juniori, Elite, Masters, Feminin, Copii.
Competiția se desfașoară conform normelor UCI. Concurenții sunt obligati să poarte cască, ochelari de tip ”goggles” și genunchiere.  Numerele de concurs, dopurile sau manșoanele care acoperă extremitațile ghidoanelor sunt și ele obligatorii.
Concurenții trebuie să parcurgă traseul minimum de două ori la antrenamente.
Purtarea numerelor de concurs, atât pe ghidonul bicicletei, cât și pe spatele concurentului, este obligatorie la antrenamente, calificări și finală.
Sportivii participanți la clasele Juniori, Elite, Masters, Feminin sunt obligați să fie licentiați la FRC.
Participanții la clasa OPEN sunt nevoiți să facă dovada unei asigurări de accident și a unei vizite medicale (minim la medicul de familie) care să ateste faptul ca sunt apți fizic pentru practicarea sportului. De asemenea, toti sportivii sunt obligați să parcurgă traseul la picior măcar o dată înainte de a-l coborî pe bicicletă.
Program

Sâmbătă, 24 septembrie:
10.00-13.00 – înscrieri și antrenemente
13.30 – ședință tehnică
14.00 – calificări (seeding run)

Duminică, 25 Septembrie:
10.00 – ședință tehnică
10.15 – 11.45 – antrenamente
12.00 – finală
15.00 – ceremonia de premiere

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*