Spațiul public din fața Cercului Militar se transformă în piațetă urbană

Primăria Sibiu pregătește reabilitarea spațiului public din fața Cercului Militar, pe care vrea să îl ransforme în piațetă urbană. Se vor realiza două zone de odihnă, în trepte și se vor păstra elemente centrale ale piațetei: monumentul “Ostașului din toate timpurile” și fântâna arteziană. Rămâne de văzut dacă vor fi păstrate și zonele de spații verzi.

foto: Primăria municipiului Sibiu

„În spațiul public din fața Cercului Militar Sibiu se desfășoară în fiecare an un număr mare de ceremonii oficiale, organizate pentru a marca diverse sărbători sau comemorări. De asemenea, acesta este intens tranzitat, în zonă aflându-se Facultatea de Litere și Arte și Facultatea de Științe Socio-Umane a Universității Lucian Blaga Sibiu, precum și sediul secundar al Primăriei. Din acest motiv, am inițiat un proiect prin care să transformăm acest spațiu într-o piațetă urbană care să asigure un cadru adecvat desfășurării evenimentelor și ceremoniilor și care să ofere sibienilor un nou spațiu de odihnă și relaxare, chiar în centrul Sibiului”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Pentru implementarea acestui proiect, firma contractată de Primăria Sibiu – CON-A Operations – lucrează la documentația tehnică pentru obținerea autorizației de construcție. Conform conceptului general, spațiul va fi transformat într-o piațetă urbană, prin amenajări și mobilier specifice. Se vor realiza două zone de odihnă, în trepte. Acestea vor fi create în jurul celor două elemente centrale ale piațetei: monumentul “Ostașului din toate timpurile”, care se va păstra și se va reabilita, și fântâna arteziană, care va fi modernizată. Iluminatul public din piațetă va fi de asemenea înlocuit cu unul eficient, cu lămpi LED.

După obținerea autorizației de construcție, Primăria Sibiu va contracta execuția lucrărilor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura