Singura competiție din Sibiu unde toți participanții au fost câștigători

Peste 120 de beneficiari ai centrelor din structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sibiu au participat, astăzi, la cea de-a IV-a ediție a Jocurilor Locale Special Olympics România.

Competiția găzduită de Sala Transilvania este cel mai important eveniment sportiv adresat persoanelor cu dizabilități din județul Sibiu.

Toți au fost premiați

Concurenții au participat la probe de gimnastică – traseu aplicativ, iar la final toți au primit tricouri, diplome și medalii. „Acest eveniment, aflat la a IV-a ediție, este așteptat cu nerăbdare, în fiecare an, de către persoanele cu dizabilități instituționalizate, dar și de cele aflate în familie și care beneficiază de serviciile centrelor de zi partenere. Deviza evenimentului, «Demnitate prin abilitate», unește suflete și crează punți între beneficiarii noștri, voluntari și public. Bucuria și distracția sunt ingredientele unei atmosfere reușite, iar eforturile pe care le fac persoanele cu dizabilități la probele sportive vor fi răsplătite cu aplauze, tricouri și medalii”, a declarat Laura Camelia Vîlsan, directorul general al DGASPC Sibiu.

Concurenți fericiți

„Atmosfera este cât se poate de plăcută și antrenantă! Abia am așteptat acest eveniment, cercurile au fost atracția noastră principală și am participat la proba de fitness. O să participăm și la următoarea ediție”, ne-a mărturisit unul dintre concurenți, venit de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă nr. 1 Sibiu.

Și Asociația Phoenix-Speranța Mediaș a participat la competiție. „Este pentru prima dată când sunt aici și îmi place foarte mult. Jaloanele au fost preferatele mele”, explică o domnișoară în vârstă de 17 ani, aflată în scaunul cu rotile. „Traseul nu a fost atât de dificil. O să revenim cu cel mai mare drag și anul viitor. Tot respectul pentru organizatori!”, afirmă cei de la Mediaș.

„Îmi place să ajut oamenii”

Concurenților, cu vârste cuprinse între 8 și 75 de ani, le-au fost alături 25 de studenți voluntari ai Facultății de Științe de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. Voluntarii au menținut atmosfera, astfel încât Jocurile Locale Special Olympics România s-au desfășurat nu doar într-o atmosferă destinsă, ci și în siguranță. „Îmi place să ajut oamenii. Este benefic să se organizeze cât mai multe evenimente de genul acesta. Este pentru prima dată când fac asta, dar cu siguranță o voi mai face. Cu toții au făcut față traseului, astfel încât concursul s-a desfășurat cum am plănuit”, susține unul dintre voluntari.

Entuziasm molipsitor

Special Olympics luptă împotriva pasivității, nedreptății și intoleranței. În România, din 2003, Special Olympics a ajutat, până în prezent, peste 25.000 de copii, tineri și adulți cu dizabilități intelectuale să fie cetățeni activi ai comunității. „La fiecare competiție pe care o organizăm, nu putem să nu ne oprim din ceea ce facem pentru a ne lua câteva momente în care să privim bucuria sportivilor noștri. Bucuria lor când fac sport, când sunt în centrul atenției și când primesc medalii este molipsitoare. Aceste momente ne motivează să continuăm să organizăm evenimente an de an pentru acest grup de oameni, care nouă ne sunt modele de determinare și entuziasm!”, a exclamat Viorel Mocanu, director sportiv Special Olympics România.


Georgiana CHIȚIA, Paul VELȚAN

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura