Elevii nu sunt în pericol în cele 45 de şcoli din judeţul Sibiu care nu au autorizaţie la incendiu, susțin reprezentanții ISU. Aceștia dau de înțeles că îndeplinirea acestei cerințe este doar o etapă birocratică.
„Faptul că nu se deţine autorizaţia de securitate la incendiu, cel puţin pentru unităţile de învăţământ pe care le avem în judeţul Sibiu fără autorizaţie de securitate la incendiu, nu înseamnă că acele şcoli reprezintă pericole pentru elevii care învaţă în respectivele spaţii, înseamnă doar că sunt anumite măsuri de întreprins pentru a ne adapta activitatea la prevederile normativelor”, a precizat prim-adjunctul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, Lucian Trefaş, ieri, într-o conferinţă de presă, citat de Agerpres.
O treime din unităţile şcolare cu personalitate juridică din judeţ nu au autorizaţie de securitate la incendiu, ceea ce înseamnă 45 de şcoli, potrivit unui raport al Inspectoratului Şcolar Judeţean. Cele mai multe unităţi şcolare cu personalitate juridică fără autorizaţie de securitate la incendiu sunt în municipiul Sibiu. „La nivelul judeţului Sibiu, în sistemul de învăţământ judeţean, funcţionează un număr de 314 de unităţi şcolare (cu personalitate juridică – 143 şi structuri – 171). Din acestea, 98 unităţi cu personalitate juridică posedă autorizaţia de securitate la incendiu, 45 de unităţi şcolare cu P.J. neavând această autorizaţie, după cum urmează: 11 unităţi şcolare cu P.J. din municipiul Sibiu, patru unităţi şcolare cu P.J. din municipiul Mediaş, două unităţi şcolare cu P.J. din Răşinari şi câte o unitate şcolară cu P.J. din Agnita, Avrig, Copşa Mică, Sălişte, Tălmaciu, Miercurea Sibiului, Târnava, Aţel, Bazna, Bîrghiş, Brădeni, Dîrlos, Gura Râului, Ighişu Nou, Laslea, Loamneş, Ludoş, Marpod, Mihăileni, Moşna, Orlat, Roşia, Şelimbăr, Şeica Mare, Şura Mică, Tilişca şi Vurpăr”, se arată în raport.