Sibiul va avea o școală finlandeză

Fundația Didactica Sibiu a lansat Școala Finlandeză la Sibiu. Evenimentul a avut loc în prezența ambasadorului Finlandei în România, E.S. Paivi Pohjanheimo, care a apreciat că școala finlandeză va fi un succes la Sibiu, pentru că reprezintă o alternativă viabilă la învățământul de stat.

„Este un proiect important pentru noi. Sunt încântată să fiu aici, mai ales că mă aflu pentru a doua oară în Sibiu. Sunt sigură că va fi un succes“, a comentat Paivi Pohjanheimo.

Avantaje

Ambasadorul consideră că avantajele oferite de școala finlandeză reprezintă capacitatea profesorilor de a-i motiva pe copii în procesul de învățare și de a descoperi lucruri noi, dar și incluziunea socială, în sensul că nu va fi făcută nici o diferență între situația materială a copiilor și elevii se vor simți ca acasă.

Din toamnă

Școala Finlandeză va deveni funcțională din anul școlar 2016/2017, cu o clasă pregătitoare și clasa I. Până atunci, în aprilie vor fi selecționați profesorii care vor preda aici. Sediul școlii va fi pe strada Pedagogilor nr. 7, într-o aripă separată a Liceului Tehnologic de Construcții și Arhitectură „Carol I“, spațiu pus la dipoziție de către Arhiepiscopia Ortodoxă Română Sibiu. În primii doi ani, școala va funcționa la parterul clădirii, urmând ca, pe măsură ce se înființează noi clase, să se extindă și pe etajele 1 și 2. Predarea se va face în limba română. În funcție de solicitările părinților, pot fi activități și în germană sau engleză. Școala finlandeză folosește curricula națională pentru învățământul primar. Atât copiii care vor urma cursurile școlii, cât și cadrele didactice vor beneficia de schimburi de experiență cu școliile din Finlanda.

Ambasadorul Finlandei a fost alături de board-ul Școlii Finlandeze la conferința de lansare

Ambasadorul Finlandei a fost alături de board-ul Școlii Finlandeze la conferința de lansare

Taxe piperate

Tariful pentru școala de nivel primar se ridică la 11.700 de lei pe an, care include programul școlar, activitățile de club și masa de prânz. After-school-ul, care este opțional, costă 250 de lei pe lună. O clasă va avea 15 – 18 copii. Printre facilitățile proiectului se numără: săli de clasă de peste 40 mp, sală de mese, spațiu verde și spațiu pentru activități în aer liber. Din board-ul Școlii Finlandeze fac parte, printre alții, părintele Constantin Necula, Elena Lotrean, profesor și antreprenor în educație și turism, Radu Szekely, profesor și expert în educație în Finlanda, și Lucian Todea, antreprenor IT.  Fundația Didactica Sibiu a luat ființă în 1999. Scopul său este de a oferi educație de calitate prin adaptarea la specificul local a metodelor de predare din țara cu cele mai bune rezultate din Europa în plan educțional și în top 3 în lume.


Autor: Cosmin PAL

2 Comments

  1. Eu zic sa nu aveti atat de mare incredere in ” dna Elena ” marea directoare a scolii finlandeze din Sibiu . S-a dovedit a fi o mare mincinoasa , pacaleste oamenii onesti cu nonsalanta si zambetul pe buze cu anunturi FALSE pe internet / facebook , NICI MACAR nu are studii pedagogice / experienta pedagogica la catedra – doar ca a ” furat ” din cursurile de psiho – pedagogie ale unui fost coleg de facultate stabilit in Finlanda cu care se da mare desteapta si isi permite chiar sa si ironizeze subtil oameni cu adevarat inteligenti cu studii si experienta mult mai vasta decat a ei . Aveti mare grija pe mana cui va lasati copiii !!! Nu e decat o FARSA a unei profitoare care vrea sa sa va pacaleasca !! Oare pr. C. Necula sau dna amb. a Finandei cu care colaboreaza si i-a luat de paravan la scoala ei o sfatuiesc sa minta cu nonsalanta pe facebook si sa faca angajari EXCLUSIV pe P.C.R / pile / cunostinte / relatii ??? Oare asa se procedeaza in Finlanda sau …… asa e traditia romaneasca si trebuie continuata ???? Fara alte comentarii !!!

  2. Pingback: Constantin Necula, un popă ecumenist și globalist | Lupul Dacic

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*