Serviciul Parcuri şi Zone Verzi a început, de aproximativ o lună, plantările de primăvară, completând cu plante şi gazon parcurile şi spaţiile verzi din Sibiu. Lucrările au fost, însă, îngreunate de vremea schimbătoare şi prea rece uneori pentru astfel de activități.
Primarul interimar al municipiului Sibiu, Astrid Fodor, a anunțat că preocuparea municipalității rămâne, și anul acesta, întreţinerea zonelor verzi existente și posibila extindere a lor, însă urmează și realizarea unor studii de fezabilitate pentru proiecte mai mari în Ștrand și Sub Arini. „Ne concentrăm în continuare pe întreţinerea zonelor existente şi pe extinderea acestora acolo unde este posibil, însă avem şi proiecte de mai mare anvergură ce privesc parcul Ştrand şi parcul Sub Arini, urmând a se realiza studiile de fezabilitate. Spaţiile verzi trebuie să fie una dintre priorităţile noastre pentru că au ca efect indiscutabil creşterea calităţii vieţii pentru comunitate“, motivează Fodor.
O zonă mai verde pe Calea Dumbrăvii
Porţiunea dintre Calea Dumbrăvii şi Pădurea Dumbrava pe care înainte se aflau şinele de tramvai a fost reamenajată parțial cu gazon rulat, parțial prin însămânțare. În prezent, întreaga suprafaţă de aproximativ 10.000 de metri pătraţi, de la intrarea principală în Cimitirul Municipal şi până la Grădina Zoologică, este o zonă verde amenajată chiar la liziera Pădurii Dumbrava, drum care duce spre o zonă de agrement recunoscută a Sibiului, incluzând Grădina Zoologică Sibiu şi Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale Astra.
Plantările de primăvară se apropie de final
Cei 27 de muncitori ai Serviciului Parcuri şi Zone Verzi au plantat în martie şi începutul lui aprilie aproximativ 35.000 de plante bienale (pansele, miozotis, bellis) în completarea celor deja puse în teren în toamna lui 2014, potrivit Mirelei Gligore, șefa Serviciului Presă şi Comunicare din cadrul Primăriei municipiului Sibiu. Un număr de 100 de pomi au fost plantaţi pe străzile pe care s-au executat lucrări de reabilitare sau reparaţii, dar au fost completate şi aliniamentele pe străzi precum Bahluiului, bulevardul Victoriei, dar şi în parcul Sub Arini. În cartierul Vasile Aaron, pe străzile modernizate în anul precedent, dar şi în alte zone din oraş au fost plantaţi în total aproximativ 100 de arbuşti cu flori. Regazonarea a fost executată până acum pe aproximativ 7.000 de metri pătraţi, fie că a fost vorba de gazon rulat, fie de însămânțare cu iarbă.
În sere se pregătesc deja plantele pentru vară
Serele au deja pregătite 70.000 de plante anuale care vor fi amplasate în teren în vară. Plante de salvie, ageratum, gazania, verbena, begonia şi multe alte tipuri de flori vor împodobi Sibiul în vară. La acestea se vor adăuga cele 3.000 de muşcate care sunt deja în creştere în sere şi care în luna mai vor fi amplasate pe stâlpi şi în jardinierele din centru, de pe Podul Minciunilor şi Podul Neculce.
Astrid FODOR | primar interimar
„Ne concentrăm în continuare pe întreţinerea zonelor existente şi pe extinderea acestora acolo unde este posibil, însă avem şi proiecte de mai mare anvergură ce privesc parcul Ştrand şi parcul Sub Arini, urmând a se realiza studiile de fezabilitate. Spaţiile verzi trebuie să fie una dintre priorităţile noastre pentru că au ca efect indiscutabil creşterea calităţii vieţii pentru comunitate.“