Sibiul se remarcă din nou pe scena turismului rural. Mesajul senatorului Nicolae Neagu (CP)

„Rășinari și Biertan, cele două comunități rurale din România, faimoase și apreciate ca destinații turistice, dețin titlul de <Comuna comunelor> și sunt incluse în <Ruta Satelor Tradiționale din România>.
Foto: Nicolae Neagu / Facebook

Sibiul este singurul județ din România în care două așezări dețin această renumită distincție.

Felicit cu acest prilej, cei doi primari liberali Dragomir Mircea – Biertan și Bucur Bogdan – Rășinari, pentru performanțele lor și eforturile constante depuse pentru conservarea acestor „bijuterii culturale” ale județului.
Comuna Biertan, renumită la nivel mondial pentru una dintre cea mai impunătoare și bine conservate biserici fortificate din Transilvania, a intrat în 1993 în Patrimoniul Mondial UNESCU. Acum obține titlul de <Comuna comunelor> conferit de ACoR, fiind una dintre cele 3 comune din România care dețin acest titlu: Rășinari, Biertan și Ciocănești, faimoase fiecare pentru patrimoniul lor cultural, istoric și architectural unic.
Impunătoare din toate punctele de vedere, nu doar prin istoria sa, ci și datorită dimeniunii, formei și vechimii biserica fortificată din Biertan se remarcă prin elemente unice cum ar fi : cel mai mare altar din Trasnilvania 28 icoane, sacristie din lemn de stejar cu feronerie originală cu 19 incuietori și închisoare matrimonială.
Rășinari, singura comună care deține distincția <Best Turism Villages 2022>, cel mai frumos sat din lume în urma unei competiții derulate de Organizația Mondială a Turismului face parte dintr-o regiune etnografică unică a României – Mărginimea Sibiului. Recunoscută la nivel mondial pentru meșteșuguri, cultură, gastronomie și tradițiile specifice zonei, comuna Rășinari este cu siguranță un exemplu de dezvoltare și promovare a turismului rural”, reiese dintr-o postare a senatorului Nicolae Neagu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura