Sibiul, pe primul loc în țară din punct de vedere al standardelor de locuit. Ești de acord?

Sibiul, pe primul loc în țară din punct de vedere al standardelor de locuit și în topul celor mai bine evaluate cartiere din orașele României! Așa notează jurnaliștii de la Wall Street, citând un sondaj realizat de platforma storia.ro., după ce au evaluat siguranța, curățenia, parcările, transportul public, pistele pentru biciclete, liniștea și dotarea cu utilități.

foto: Mesagerul de Sibiu

Orașele Sibiu, Brașov și Arad sunt cel mai bine clasate orașe din România, din punctul de vedere al standardelor de locuit, în timp ce la capitolul cartierelor, cel mai bine evaluate sunt cartierele: „Băncilor” din Arad, „Valea Aurie” și „Trei Stejari” din Sibiu, reiese dintr-un sondaj realizat de Storia.ro, platforma de imobiliare a OLX.

„Am modernizat în perioada 2016-2023 un număr de 16 cartiere sau zone de blocuri din Sibiu, în urma unor investiții ample, care au inclus rețelele de utilități, iluminatul public, carosabil, trotuare, spații verzi și parcări. Prin acestea, am reorganizat și îmbunătățit calitatea spațiului public din cartiere. Acestea pe lângă reabilitarea a zeci de străzi de pământ și investiții în poduri de viaducte. Poziționarea Sibiului pe primul loc în acest top este o recunoaștere care mă bucură”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.
La categoria orașe apreciate, Sibiu se află pe primul loc în topul „Vocea Cartierelor”, cu un scor de 76,9 puncte, urmat de Brașov (74,6 puncte), Arad (73,5), Râmnicu-Vâlcea (73,2) și Cluj-Napoca (72,7).

Când vine vorba despre topul celor mai bine cotate 10 cartiere, pe primul loc se regăsește cartierul „Băncilor” din Arad, care a înregistrat punctaje foarte bune în special la criteriile: apă curentă, grad general de mulțumire și încălzire.

Pe locul al doilea în acest top este cartierul „Valea Aurie” din Sibiu (84,6), cu punctaje foarte mari la criterii precum apă curentă, sistem alimentare gaze și grad general de mulțumire.

Pe următoarele locuri în top se află cartierele „Trei Stejari” (84,4) și „Ștrand” (83,4) din Sibiu și cartierul „Aleea Tudor Neculai” (82,2) din Iași. Cu un scor similar, de 81,8 puncte, se menționează cartierul „Zona Soarelui” din Timișoara, „Copou” din Iași, dar și cartierul „Ștrand II” din Sibiu. Totodată, cartierul „Calea Aradului” (81,7) din Oradea se află pe locul 9 din acest top, urmat pe locul 10 de cartierul „Răcădău” (81,3) din Brașov.

Scorul obținut de fiecare cartier în parte este format din media punctelor obținute la fiecare dintre cele 13 criterii de evaluare, respectiv:

  • Siguranța – nivelul de siguranță resimțit de locuitori în cartier;
  • Curățenia – nivelul de curățenie de pe străzile cartierului și din locurile principale ale acestuia;
  • Parcările – nivelul de ușurință cu care se găsesc locuri libere de parcare;
  • Transportul în comun – ușurința deplasării de la un punct la altul, cu transportul în comun;
  • Pistele de biciclete – frecvența pistelor de biciclete existente în cartier;
  • Liniștea – nivelul de liniște din cartier;
  • Apa curentă – cu cât scorul este mai ridicat, cu atât nu există griji în legătură cu furnizarea apei;
  • Salubrizarea – date locale legate de sistemele de salubrizare din cartiere;
  • Gazul – cu cât scorul crește, cu atât probabilitatea de a întâmpina probleme cu sistemul de gaze scade;
  • Canalizarea – un scor ridicat înseamnă un sistem de canalizare funcțional;
  • Încălzirea – cu cât scorul este mai mare, cu atât sistemul termic funcționează cum trebuie;
  • Gradul de mulțumire – cu cât scorul este mai ridicat, cu atât gradul de mulțumire este mai mare;
  • Costul general al vieții – cu cât scorul este mai mare, cu atât mersul la piață sau la restaurant este accesibil.                                           Vedeți orașele care sunt la coada clasamentului AICI: https://www.wall-street.ro/…/sondaj-care-sunt-cele-mai…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*