Pacienţii COVID-19 din cel mai important spital din judeţul Sibiu, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU), beneficiază de încă o staţie de oxigen, ceea ce ar trebui să asigure necesarul de oxigen la saturaţia optimă, informează un comunicat de presă al preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ), Daniela Cîmpean.
Potrivit sursei citate, în prezent se montează staţia de oxigen nouă, care este închiriată. Dacă totul decurge bine, pacienţii COVID-19 vor avea oxigen la saturaţia necesară şi se va putea mări capacitatea de paturi la ATI.
„Astăzi sunt disponibile în Spitalul Judeţean 12 paturi ATI dedicate pacienţilor COVID, complet dotate, iar după punerea în funcţiune a noi staţii de oxigen vom creşte treptat capacitatea cu încă 22 de paturi ATI. Ne-am preocupat continuu de creşterea cantităţii şi calităţii oxigenului, folosind în acest sens toate resursele disponibile. În cursul nopţii trecute a sosit la Spitalul Judeţean şi este în curs de instalare o nouă staţie de oxigen care va asigura un plus de 29 mc/h”, a explicat Daniela Cîmpean.
Preşedintele CJ Sibiu anunţă că miercuri convoacă o şedinţă de îndată cu consilierii judeţeni, pentru a se aproba achiziţia a altei staţii de oxigen.
„Mâine va avea loc o şedinţă de îndată a CJ, pe care am convocat-o pentru a da Spitalului Judeţean cadrul legal şi financiar pentru a achiziţiona urgent încă o staţie de oxigen şi echipamentele medicale necesare, a căror valoare va fi de aproximativ 2.500.000 lei”, a spus Daniela Cîmpean.
Cea mai mare urgenţă pentru pacienţii cu COVID-19 internaţi în cel mai mare spital public din judeţul Sibiu, care are rata de infectare cea mai mare din România, este asigurarea oxigenului la concentraţia optimă, mai ales că este vorba de bolnavi cu forme medii, grave şi severe, în special cei 12 bolnavi care sunt zilnic îngrijiţi la ATI, a declarat luni, pentru AGERPRES, şeful Secţiei ATI din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU), medicul Mihai Sava.
SCJU Sibiu are o staţie de oxigen proprie, cumpărată în urmă cu câţiva ani de zile, însă de când este pandemia de COVID-19, tot mai mulţi pacienţi infectaţi au fost spitalizaţi în saloane pe diverse secţii, s-a extins instalaţia de oxigen, însă alimentarea principală a rămas tot la o singură staţie de oxigen, plus alte dispozitive.
Judeţul Sibiu rămâne pe primul loc în România, cu cea mai mare rată de infectare, de 8,83 la mia de locuitori, asta în condiţiile în care în municipiul Sibiu rata a crescut la 13,42 luni, chiar în prima zi de carantină, informează Prefectura. AGERPRES