Sibiul devine capitala operei din România

Cea de a XXII-a ediție Sibiu Opera Festival transformă Sibiul în perioada 1-13 octombrie în capitala operei din România. Evenimentul este organizat de Filarmonica de Stat Sibiu și cofinanțat de Primăria Sibiu prin Agenda Culturală 2023.

Foto: Primăria municipiului Sibiu facebook
Anul acesta, la Sibiu Opera Festival se reunesc cele mai importante opere din țară: Opera Națională București, Opera Națională Română din Cluj-Napoca, Opera Națională Română din Timișoara, soliștii Operei Brașov și, pentru prima dată, Opera Națională Română din Iași. Nu vor lipsi nici recitalurile de arii din opere celebre în spații neconvenționale.
Vineri, 6 octombrie, la ora 19.00, la Sala Thalia, sunteți invitați la Gala Sibiu Opera, un prilej de afirmare pentru tinerii absolvenți ai masterclass-ului de canto din cadrul festivalului, coordonat de soprana Iulia Isaev, tenorul Marius Vlad Budoiu și baritonul Florin Estefan. Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu va fi condusă de Vasilis Alevizos, laureat al Concursului Internațional de Dirijat „Ionel Perlea” 2023, iar pe scenă vor evolua și dansatori ai Teatrului de Balet Sibiu.
Un alt eveniment important din programul festivalului este spectacolul de balet în două acte „Giselle”, pe un libret de Theophile Gautier şi Jules Henri Saint-Georges, o producție a Operei Naționale Române Timișoara (ONRT). Puteți urmări spectacolul marți, 10 octombrie 2023, de la ora 19.00, la Centrul Cultural “Ion Besoiu“ Sibiu.
Joi, 12 octombrie, la ora 19.00, tot la Centrul Cultural „Ion Besoiu”, Opera Națională București prezintă opereta „Crai Nou”, de Ciprian Porumbescu, sub conducerea dirijorului Daniel Jinga. „Crai Nou” a fost prima operetă românească cultă, a cărei premieră absolută a avut loc pe 27 februarie 1882.
Biletele pentru evenimentele din cadrul festivalului sunt disponibile pe iabilet.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura