Sibiul devine Capitala Muzicală a copiilor

Peste 150 de copii și tineri talentați din 60 de localități din România și Republica Moldova vin la Sala Thalia din Sibiu să concureze în cadrul Festivalului Internațional ”Capitala Muzicală”, festival ajuns la ediția a XI-a.

 

 

Concurenții se vor întrece la cele 4 secțiuni ale festivalului: Muzică instrumentală, Folk, Muzică populară și Muzică ușoară, iar evoluția lor poate fi urmărită în cele două zile de concurs în 18 și 19 august atât pe scena mare a Sălii Thalia din Sibiu cât și în direct în mediul. Gala Laureaților are loc duminică 20 august între orele 12.00- 15.00.
Intrarea spectatorilor este liberă, în limita locurilor disponibile.
Suma totală a premiilor se ridică la peste 10.000 de lei, din care 4.800 lei este premiul pe care îl va primi câștigătorul Trofeului Festivalului.
Juriul este prezidat de soprana Felicia Filip, și are în componență nume cunoscute la nivel național, regional și local: prof. Stela Avesalon, prof. Cristian Mihăilescu, Crina Mardare – vocal coach ”X-Factor”, Ileana Vieru jurnalist la Radio „Antena Satelor”, Rodica Tulbure jurnalist la Radio Cluj, interpretele de muzică populară Sînziana Ștefan și Anca Maria Mărginean, Nicoleta Stoian secretar muzical al Filarmonicii de Stat Sibiu, doamna muzician Mihaela Grigoraș, artista pop Elena Hasna – vocal coach la ”Compania de artiști” și Darius Dimitrie Pasăre, București – câștigătorul Trofeului festivalului – ediția a X-a, 2022,

Cei peste 150 de participanți sunt pregătiți de 55 de profesori coordonatori din cadrul a 53 de școli de muzică și canto din țară. Dintre ei, 19 concurenți participă la mai multe secțiuni ale festivalului.

Programul celor 3 zile de festival
Vineri, 18 august, orele 10.00 – 21.00 (cu pauze)
– Concursurile de Muzică instrumentală, Muzică populară și FOLK;
Sâmbătă, 19 august, orele 11.00 – 21.00 (cu pauze)
– Concursul de Muzică ușoară;
Duminică, 20 august orele 12.00 – 15.00

Festivalul Internațional ”Capitala Muzicală” este organizat de Asociația Positive Life, în parteneriat cu Liceul Tehnologic ”Independența” Sibiu, Liceul de Artă Sibiu și Filarmonica de Stat Sibiu. Este un proiect finanțat de Primăria Municipiului Sibiu, prin Agenda Culturală 2023 și sprijinit financiar de Consiliul Județean Sibiu, prin Agenda de Tineret 2023. O contribuție esențială pentru buna desfășurare a întregului eveniment o au și cei peste 50 de tineri voluntari din cadrul ”Academiei de Voluntari” – alt proiect al Asociației Positive Life

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*