Sibiul a votat. Astrid Fodor și Daniela Cîmpean rămân în continuare în fruntea Primăriei Sibiu și a Consiliului Județean. Cine sunt viitorii primari

Duminică, 9 iunie, sibienii au fost chemați la urne pentru a-și alege primarul și Consiliul Local, să aleagă Președintele Consiliului Județean și membrii Consiliului Județean.

Foto: Mesagerul de Sibiu

Sibienii au ieșit duminica trecută la vot în număr mai mare decât în anul 2020.

Cum s-a votat pentru municipiul Sibiu

Astfel, pentru alegerea primarului Municipiului Sibiu și a Consiliului Local al Municipiului Sibiu, potrivit Biroului Electoral De Circumscripție Sibiu, și-au exprimat votul un număr total de 57 298 de alegători.

Numărul voturilor valabil exprimate a fost de 55 732, un număr de 1535 de voturi fiind declarate nule.

Foto: Arhivă

Pentru funcția de primar al municipiului Sibiu cele mai multe voturi le-a obținut primarul actual, Astrid Cora Fodor (FDGR), 22373, urmată de independentul Alexandru Găvozdea cu 10838 de voturi, Adrian Bibu (PNL) cu 6381 de voturi, Ruxandra Cibu Deaconu (ADU) cu 5541 de voturi, Florian Ciubega (PSD) cu 4369 de voturi, Sebastian Suciu (AUR) cu 3402 voturi, Cristian Marinescu (Partidul Patrioților) cu 1280 de voturi, Ciprian Faraon (PUSL) cu 1035 de voturi și Ciprian Zară (Partidul Ecologist Român) cu 913 voturi.

În urma acestor rezultate, Astrid Fodor a câștigat al treilea mandat consecutiv de primar.

Foto: Mesagerul de Sibiu

„Este o mare onoare să fiu aleasă din nou primar, sunt conștientă de responsabilitate, dar am și un sentiment de bucurie pe care vreau să îl împart cu cei care au fost alături de mine: le mulțumesc celor care m-au votat. Am fost și voi fi primarul tuturor sibienilor, indiferent că m-au votat pe mine sau alt candidat. Voi face tot ce pot ca toți cei care locuiesc în acest oraș să se simtă bine”, a transmis Astrid Fodor după aflarea rezultatelor.

În urma centralizării voturilor pentru Consiliul Local al municipiului Sibiu se poate spune că FDGR a câștigat alegerile obținând cel mai mare număr de voturi.

Potrivit Bec, FDGR a obținut 16537 de voturi, urmat de PNL cu 9882 de voturi, Alianța Dreapta Unită (USR-PMP-Forța Dreptei) cu 9856 de voturi, PSD cu 7868 de voturi, AUR cu 5163 de voturi, Partidul Ecologist Român cu 2315 voturi, Partidul SOS România cu 1698 de voturi, Partidul Patrioților cu 1325 de voturi și PUSL cu 1088 de voturi.

Potrivit acestor rezultate și după redistribuirea voturilor, în Consiliul Local Sibiu au intrat cinci partide, astfel: FDGR cu 8 mandate, PNL cu 5 mandate, PSD și ADU cu câte 4 mandate și AUR cu 3 mandate de consilieri.

Componența finală a Consiliului Local   

Componența noului Consiliu Local al Municipiului Sibiu care își va prelua atribuțiile din această toamnă este următoarea:

Fodor Astrid-Cora (FDGR)

Tischer Gabriel(FDRG)

Porr Paul-Jurgen (FDRG)

Grecu Bianke-Mario (FDRG)

Lerner Helmut (FDGR)

Guib Wolfgang-Alexander (FDGR)

Pinter Zeno-Karl (FDGR)

Mezei Paul-Costantin (FDGR)

Bibu Adrian-Cosmin (PNL)

Dăncilă Corina-Simona (PNL)

Onițiu Mihai-Cercel (PNL)

Hunyadi Gheorghe-Lucian (PNL)

Fulea Ciprian-Gheorghe (PNL)

Bokor Corina (PSD)

Barac Laura Ionela (PSD)

Giubega Florian (PSD)

Forir Nicolae-Sebastian-Cornel (PSD)

Cibu Deaconu Ruxandra (ADU)

Mureșan Maria-Diana (ADU)

Leția Victor (ADU)

Ghișe Ionuț (ADU)

Suciu Sebastian-Ilie (AUR)

Dincă Constantin (AUR)

Votul pentru Președintele Consiliului Județean și consilierii județeni

Foto: Arhivă

Pentru Președintele Consiliului județean și viitorii consilieri au votat 148.378 de alegători din întreg județul. Dintre aceste voturi au fost declarate valide 145.940.

Potrivit Biroului Electoral Județean, în urma centralizării voturilor, funcția de Președinte al Consiliului Județean a fost câștigată de actualul Președinte, Daniela Cîmpean (PNL) cu 49.896 voturi, urmată de Bogdan-Gheorghe Trif (PSD) cu 31.488 de voturi, Adrian Echert (ADU) cu 18.424 de voturi, Paul Kuttesch (FDGR) cu 15758 de voturi, Augustin Sava (AUR) 15.450 de voturi, Lucian Liviu Trancă (Partidul Patrioților) cu 6842 de voturi, Ioan Gligor (Partidul Ecologist Român) cu 6019 voturi și Dragoș Patriche (PUSL) cu 2063 de voturi.

Până la ora redactării acestui articol, BEJ nu a transmis componența viitorului Consiliu Județean, dar aceasta se poate intui din numărătoarea paralelă a formațiunilor politice participante la scrutinul din 9 iunie.

Componența viitorului Consiliu Județean

Marcel Luca (PNL)

Vlad Vasiu (PNL)

Otilia Man (PNL)

Gheorghe Sterp (PNL)

Aurel Gâță (PNL)

Mihai Mircea (PNL)

Adrian Aldea (PNL)

Horațiu Valer Coldea (PNL)

Maria Valeria Isaicu (PNL)

Doina Claudia Druță (PNL)

Bogdan Trif (PSD)

Emilian Marius Novac (PSD)

Daniel Ioan Cermonea (PSD)

Cotizo Draia (PSD)

Pavel Bichicean (PSD)

Constantin Popa (PSD)

Anca Maria Suciu (PSD)

Dumitru Beschiu (PSD)

Paul Kuttesch (FDGR)

Friedrich Gunesch (FDGR)

Chrristine Manta Klemens (FDGR)

Heinz Andreas Galter (FDGR)

Beatrice Ungar (FDGR)

Adrian Echert (ADU – USR)

Claudiu Gheorghe Zgripcea (ADU – USR)

Radu Iulian Scutea (ADU – PMP)

Janos Ervin Iakob (ADU – USR)

Mihai Dumitrescu (ADU – Forța Dreptei)

Augustin Sava (AUR)

Ștefan Lucian Cocă (AUR)

Bogdan Gheorghe Drașoveanu (AUR)

Gheorghe Popa (AUR)

Cum s-a votat în județ

Până acum, BEJ nu a transmis rezultatele finale ale votului pentru funcțiile de primar din județul Sibiu. Din numărătorile paralele făcute de fiecare partid în parte rezultă că PNL a câștigat 34 de primării, PSD 20 de primării, Alianța Dreapta Unită 4, Partidul Ecologist Român o primărie, în vreme ce două posturi de primar au fost câștigate de independenți.

Viitorii primari ai PNL sunt:

Alma – Bazil Curcean, Ațel – Ovidiu Aldea, Avrig – Adrian David, Axente Sever – Marius Grecu, Bârghiș – Şulumberchean Ştefan, Biertan – Mircea Dragomir, Blăjel – Marius Mărginean, Boița – Nicolae Cocoș, Brădeni – Liviu Modoi, Bruiu – Emil Gherghel, Cârța – Daniel Cândulețiu, Copșa Mică – Nicolae Bogdan Tăpălagă, Dârlos – Ioan Lupu, Jina – Vasile Gheorghe Beschiu, Ludoș – Berghezan Ilie, Mediaș – Gheorghe Roman, Miercurea Sibiului – Troancă Ioan, Moșna – Dumitru Nuțu, Ocna Sibiului – George Claudiu Predescu, Păuca – Niculae Dancu, Racovița – Andreea Voicu, Râul Sadului – Daniel Minea, Rășinari – Bogdan Bucur, Sadu – Valentin Ivan, Săliște – Horațiu Răcuciu, Șeica Mare – Nicolae Șușa, Șeica Mică – Emil Urian, Șelimbăr – Marius Grecu, Slimnic – Adrian Nan, Șura Mare – Maier Ionuț, Șura Mică – Valentin Ristea, Tălmaciu – Ioan Oancea, Târnava – Mihai Feisan, Tilișca – Vasile Câmpean.

PSD și-a adjudecat primăriile din Alțâna – Antal Adrian, Apoldu de Jos – Ioan Florin Barbu, Arpașu de Jos – Vasile Vasu, Bazna – Alin Limbășan, Cârțișoara – Sorin Cârțan, Chirpăr – Feldoiu Eugen, Dumbrăveni – Emil Dârloșan, Hoghilag – Nicolae Lazăr, Iacobeni – Ioan Maca, Laslea – Ioan Onea, Loamneș – Maria Greavu, Marpod – Sebastian Dotcoș, Merghindeal – Aurel Ioan Țerbea, Micăsasa – Suciu Adrian, Nocrich – Adrian Mușoaie, Poiana Sibiului – Adrian Iovi, Poplaca – Vasile Budin, Porumbacu de Jos – Dorel Martincu, Roșia – Ioan David, Vurpăr – Mihail Lienerth.

Alianța Dreapta Unită a reușit să câștige patru primării – Cisnădie – Mircea Orlățan, Mihăileni – Cristian Ioan Bratu, Orlat – Gheorghe Pop, Turnu Roșu – Andreea Anghel

Partidul Ecologist Român a reușit să câștige primăria din Cristian prin Claudiu Pâșu.

Cele două primării care vor fi conduse de independenți sunt Brateiu, unde a câștigat ca independent Elena Marian și Gura Râului unde funcția de primar a fost câștigată de Ioan Toma Zav care a candidat ca independent dar a fost sprijinit de PSD.

Cei aleși duminică își vor prelua funcțiile la 1 noiembrie, atunci când încetează mandatele celori aleși în anul 2020

Cezar BUDESCU

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*