Sibiul a găzduit etapa regională a ,,Olimpiadei Satelor din România”

177 de elevi din județele Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Mureș, Satu-Mare, Sălaj și Sibiu au participat la sfârșitul săptămânii trecute la cea de-a X-a ediție a Concursului Național de Matematică pentru clasele a IV-a – a VIII-a, ,,Olimpiada Satelor din România”, etapa regională. Evenimentul a fost găzduit de județul Sibiu.

Cea de-a X-a ediție a Concursului Național de Matematică pentru clasele a IV-a – a VIII-a, ,,Olimpiada Satelor din România”, etapa regională a fost organizată de Inspectoratul Școlar Județean Sibiu a organizat, cu sprijinul Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, Universității „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS), Consiliului Județean Sibiu, Asociațiunii ASTRA, Filiala SSMR Sibiu.
În cadrul concursului, adresat elevilor care învață în școlile din mediul rural și organizat în județul Sibiu, au participat 177 de elevi din Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Mureș, Satu-Mare, Sălaj și Sibiu, 50 de profesori de specialitate din aceste județe, precum și cadre didactice universitare din cadrul instituției noastre și al ULBS.
„Suntem deosebit de onoraţi să facem parte din rândul celor care sprijină demersurile făcute pentru organizarea etapei regionale a Olimpiadei de Matematică a Satelor din Transilvania. Este un demers firesc, gândindu-ne la faptul că suntem o instituţie de învăţământ ai cărei studenţi provin şi din mediul rural, acolo unde mulţi tineri înzestraţi îşi încep parcursul în lumea cunoaşterii. Matematica este una dintre cele mai vechi ştiinţe, cea care a stat la baza dezvoltării societăţilor moderne, iar noi astăzi avem datoria de a-i sprijini, cum putem mai bine, pe cei care doresc să aprofundeze această ramură a ştiinţei”, a declarat comandantul (rectorul) Academiei Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu din Sibiu, gl.bg.prof.univ.dr.ing. Ghiță Bârsan.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura