Niciun sibian nu a venit în această dimineaţă la primărie pentru a afla de ce ar trebui să-şi asigure obligatoriu locuinţa.
Astfel, reprezentanţii Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) şi Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale SA (PAID) veniţi de la Bucureşti pentru acest eveniment de informare a cetăţenilor, desfăşurat în cadrul unei campanii naţionale, au fost nevoiţi să discute doar cu jurnaliştii prezenţi, relatează corespondentul AGERPRES.
Numai un procent de 23% din locuinţele din judeţul Sibiu au asigurarea obligatorie, ceea ce reprezintă puţin peste media naţională de 19%.
„La sfârşitul lunii septembrie 2017 în Sibiu erau asigurate 20.000 de locuinţe din cele 68.000 de locuinţe, ceea ce reprezintă un procent de 30 la sută. La nivelul judeţului avem un procent de 23 % din tot fondul locativ asigurat, asta înseamnă 40.810 din 180.000 de locuinţe. Faţă de media naţională, Sibiul stă foarte bine, pentru că media naţională este puţin sub 19%”, a declarat Eugenia Zaharia, șef Compartiment Subscriere PAID.
Deşi la Sibiu nimeni în afară de jurnalişti nu a fost interesat să discute despre asigurarea obligatorie a locuinţei, în celelalte 19 oraşe din ţară au existat cetăţeni care au cerut informaţii de la specialiştii ASF şi PAID, motiv pentru care Eugenia Zaharia „este sigură că gradul de cuprindere în asigurare va creşte”. Campania ASF ‘Anul acesta îmi protejez casa!’, demarată în 9 octombrie, s-a încheiat azi, la Sibiu.