Sibianul Mihai Bădiță, în recital la Sala Thalia

Sala Thalia găzduiește marți, 26 februarie, cu începere de la ora 19, primul recital cameral din acest an.

Soliști vor fi clarinetistul sibian Mihai Bădiță și pianistul Mihai Murariu, iar programul va conține lucrări semnate de Johannes Brahms, Edison Denisov și Doina Rotaru.

Mihai Bădiță s-a născut în 1987, la Sibiu, unde își începe și studiile de muzică la Liceul de Artă. Continuă apoi la Universitatea Națională de Muzică din București, secția clarinet, sub îndrumarea dr. conf. Emil Vișenescu. Studiile de master le absolvă la secția muzică de cameră, studiind alături de dr. Lector Oana Vișenescu. Este admis și își aprofundează cunoștințele muzicale la Academia de Muzică din Malmo – Suedia și diploma de Solist Clarinetist sub îndrumarea marelui clarinetist Olli Leppäniemi. Câștigă doi ani la rând prestigioasa bursă de studii Malmqvist Stipendium a Academiei de Muzică din Malmo, iar tot pentru doi ani la rând devine laureat al unei importante burse acordată de fundația Anders Sandrews, un promotor important în Suedia al tinerilor interpreți. A lucrat cu mai mulți artiști instrumentiști printre care Martin Frost, Maximilian Martin, Chris Richards, Horia Dumitrache, Michael Collins, Norbert Keiser. Din anii studenției colaboreaza cu Filarmonica George Enescu și Orchestra Națională Radio. În prezent, este colaborator al Orchestrei Simfonice din Helsingborg Suedia, în același timp membru al Ansamblului ”Orfeo33” condus de Amaury de Closel, cât și al Ansamblului ”Clarino” condus de Emil Vișenescu, cu care susține frecvent concerte în țară și străinătate.

Mihai Murariu s-a născut în 1984 și a studiat pianul la Liceul de Muzică ”George Enescu” din București. În această perioadă a fost laureat a numeroase concursuri naţionale şi internaţionale de pian şi a susţinut recitaluri şi concerte în întreaga ţară atât în calitate de solist cât şi ca membru al unor formaţii camerale. În 2003 a început studiul compoziţiei clasice la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti unde i-a avut ca profesori pe Dan Dediu, Doina Rotaru, Octavian Nemescu, Nicolae Coman, Dan Buciu, etc. De atunci a fost laureat al unor concursuri naţionale şi internaţionale de compoziţie în timp ce lucrările sale au fost cântate în majoritatea festivalurilor de specialitate din ţară precum şi pe numeroase alte scene, inclusiv peste hotare (Roma, Helsinki, etc). În paralel cu specializarea sa, Mihai Murariu şi-a continuat şi activitatea interpretativă cântând ca solist, acompaniator sau membru în ansambluri de muzică de cameră şi contemporană. A colaborat de asemenea cu unele dintre cele mai importante orchestre şi instituţii culturale ale ţării (Orchestra Filarmonicii George Enescu, Orchestra Naţională Radio, Orchestra de Cameră Radio, Opera Naţională Bucureşti, Teatrul Naţional Bucureşti, Sibiu Youth Orchestra, European Contemporary Orchestra, etc). Din 2012 este organist al Catedralei Catolice Sf. Iosif din Bucureşti. Mihai Murariu şi-a terminat de curând studiile doctorale în cadrul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti şi este cadru didactic asociat al aceleiaşi instituţii.

Biletele pentru acest eveniment pot fi achiziţionate de la casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu, între orele 10,00-12,00 și 13,00-16,00. Prețul unui bilet este de 20 de lei. Se acordă o reducere de 50% pentru elevi, studenți și pensionari.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*