Sibiancă deposedată de 38 000 de lei prin metoda „Accidentul”. Patru persoane reținute

La data de 11 iulie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Sibiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, au efectuat o percheziție domiciliară în municipiul Sibiu, la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, prin metoda ACCIDENTUL.

Foto: Arhiva Mesagerul de Sibiu

Patru persoane au fost reținute. O a cincea persoană, încarcerată într-un penitenciar din țară, este cercetată în cadrul aceluiași dosar penal.

La data de 27 mai a.c., în jurul orei 12:00, o sibiancă, în vârstă de 83 de ani, a fost sunată pe telefonul fix de către un bărbat, persoana încarcerată, care, sub pretextul că este medic, i-a solicitat femeii 38.000 de lei, în vederea acoperirii cheltuielilor necesare fiicei acesteia, care ar fi fost victima unui accident rutier, având nevoie urgentă de intervenții chirugicale costisitoare.

La domiciliul femeii s-ar fi prezentat o tânără care ar fi pretins că este asistenta medicului, aceasta preluând suma de 38.000 de lei și părăsind zona cu sprijinul a trei bărbați care i-ar fi asigurat supravegherea zonei și transportul.

În urma cercetărilor efectuate de către polițiștii de investigații criminale s-a reușit identificarea persoanelor implicate, iar la data de 11 iulie a.c., în baza probatoriului administrat în cauză, polițiștii au reținut o tânără în vârstă de 21 de ani, cercetată penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, respectiv trei tineri, în vârstă de 23, 24 și 28 de ani, cercetați penal sub aspectul complicității la săvârșirea infracțiunii de înșelăciune. Toate cele patru persoane sunt din municipiul Sibiu.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Activitățile polițiștilor de investigații criminale au fost sprijinite de către luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale și de către polițiștii Serviciului Criminalistic din cadrul I.P.J. Sibiu.

Cercetările sunt continuate la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Ce recomandă poliția

Polițiștii sibieni le recomandă cetățenilor să nu dea curs solicitărilor primite telefonic sau personal de a oferi sume de bani unor persoane necunoscute sub pretextul că o rudă apropiată ar fi fost implicată într-un accident, de cele mai multe ori rutier, și ar avea nevoie de bani fie pentru rezolvarea situației juridice, fie pentru intervenții medicale de urgență.

Dacă primiți o astfel de solicitare, păstrați-vă calmul, sunați-vă ruda respectivă indiferent de oră, solicitaţi cât mai multe detalii despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare.

Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil că acestea să va urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini.

Nu le furnizaţi persoanelor necunoscute informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini.

Atenţie! Persoanele vizate sunt cele de vârsta a doua şi a treia, despre care se presupune că dețin acasă sume mari de bani şi rude care nu se află în proximitatea lor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*