Șelimbărul ia fața Sibiului la urbanism

Primăria Șelimbăr le impune constructorilor să asigure câte două locuri de parcare pentru fiecare apartament nou construit.

Până la elaborarea noului PUG al comunei, administrația locală va intra cu un nou set de măsuri privind reglemenatări urbanistice, proiect ce va fi dezbătut în viitoarea ședință de Consiliu Local. ”Ne propunem stoparea construcțiilor haotice, încercăm să protejăm localitatea până la intrarea în vigoare a noului PUG. Una din măsuri va fi obligativitatea construirii a două locuri de parcare pentru fiecare apartament construit”, a mai anunțat Grecu.

După perioada de consultare publică în vederea elaborării noului Plan Urbanistic General (PUG) al comunei Șelimbăr, administrația locală a anunțat că dosarul de achiziție publică a fost depus la Sistemul Electronic de Achiziție Publică (SICAP). ”Este un nou pas pe care l-am făcut în vederea aprobării unui nou plan urbanistic al comunei. Am avut perioada de consultări, acum așteptăm aprobarea dosarului depus pe platforma SICAP, urmând ca apoi firma de arhitectură care va obține contractul să realizeze proiectul. Ne dorim o localitate mai ordonată, cu un plan urbanistic corect pentru cei care vor să construiască, dar mai ales pentru cei care deja locuiesc în comunitatea noastră”, a declarat primarul comunei Șelimbăr, Marius Grecu.

Perioada de consultare publică s-a desfășurat în perioada 8 noiembrie – 12 decembrie. Prin noul PUG, Șelimbărul își propune pe termen scurt stabilirea şi delimitarea teritoriului intravilan în relaţie cu teritoriul administrativ al localităţii; stabilirea modului de utilizare a terenurilor din intravilan; zonificarea funcţională în corelaţie cu organizarea reţelei de circulaţie; delimitarea zonelor afectate de servituţi publice; modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii tehnico-edilitare; stabilirea zonelor protejate şi de protecţie a monumentelor istorice şi a siturilor arheologice reperate; zone de risc datorate unor depozitări istorice de deşeuri și altele.

Pe termen mediu și lung, se are în vedere evoluţia în perspectivă a localităţii, direcţiile de dezvoltare funcţională în teritoriu, traseele coridoarelor de circulaţie şi de echipare prevăzute în planurile de amenajare a teritoriului naţional, zonal şi judeţean, zonele de risc natural delimitate şi declarate astfel, conform legii, precum şi la măsurile specifice privind, stabilirea şi delimitarea zonelor cu interdicţie temporară şi definitivă de construire și delimitarea zonelor în care se preconizează operaţiuni urbanistice de regenerare urbană.

One Comment

  1. Radu Vasile says:

    Totul e un dezastru în zonele cu constructii noi . Nu cred că se mai poate face ceva .

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*