Secția Germană a Teatrului „Gong” joacă în Maramureș

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă luni, 12 iunie și marți, 13 iunie, de la orele 10:30, spectacolul în limba germană „Cenușăreasa – doar o poveste?!”. Evenimentul are loc la Casa de Cultură Vișeu de Sus (Maramureș).  

Foto: Dragoș Dumitru

„Suntem singurul teatru public din România cu o trupă de păpușari ce prezintă spectacole în limba germană. Așadar, chiar dacă nu mai suntem azi chiar o secție, căci au mai rămas angajați în teatru doar patru actori, suntem bucuroși de fiecare dată când putem prezenta spectacole în limba germană în afara Sibiului, pentru a duce mai departe această moștenire generoasă.”, a declarat Adrian Tibu, managerul Teatrului pentru Copii și Tineret din Sibiu.

Una dintre cele mai frumoase povești din toate timpurile prinde viață într-o montare de excepție despre prietenie și miracolul viselor: „Aschhenputtel – nur ein Märchen?!”. Actorii Secției Germane a Teatrului „Gong” aduc un omagiu Sibiului romantic, printr-o montare ce reinventează povestea Cenușăresei în Palatul Brukenthal. Spectacolul imaginat de Èva Lábadi, pe ritmuri muzicale și cu mult umor, se constituie ca o pledoarie plină de candoare pentru lumea basmelor ca pilon al copilăriei universale și al bucuriei inocente.

Producția de la Sibiu se bucură de contribuția unor artiști importanți ca scenograful Dio Zoltán, co-fondator al Teatrului Ort Iki din Debrecen (Ungaria) sau compozitorul Cári Tibor, laureat al premiului UNITER pentru muzică în teatru. Din distribuția spectacolului fac parte actorii Angela Páskuy, Claudia Stühler, Adrian Prohaska și Jenö Major.

Traducerea textului din limba română în limba germană a fost asigurată de Beatrice Ungar. Spectacolul are o durată de aproximativ 45 de minute și se adresează copiilor cu vârsta peste 5 ani.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura