„Scufița Roșie” ajunge la Gong pentru ultima dată în acest an

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă pentru ultima dată în acest an spectacolul „Scufița Roșie” în regia lui Diego Aramburo (Bolivia).

Foto: Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu

Cele 3 reprezentații programate în acest final de săptămână vor încheia oficial stagiunea 2022/ 2023, sălile teatrului urmând să fie puse la dispoziție pentru organizarea celei de-a 30-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, ce va avea loc anul acesta în perioada 23 iunie – 2 iulie.

„Le urăm succes colegilor și prietenilor de la Teatrul Național! Suntem bucuroși că le putem fi alături și lăudăm efortul acestora de a aduce miracolul artelor spectacolului la Sibiu, într-un dialog armonios cu artiști din întreaga lume! Teatrul Gong va participa la ediția din acest an cu spectacolul „Dovedește” în regia lui Eugen Jebeleanu (vineri, 30 iunie, de la ora 17:00), spectacol prezentat recent și la Festivalul Internațional de Teatru din Maribor, Slovenia. Așadar, la mulți ani și la cât mai multe ediții tot atât de frumoase!”, a declarat Adrian Tibu, managerul Teatrului pentru Copii și Tineret din Sibiu.

Câștigător al premiului pentru actualitatea discursului teatral la Festivalul Internațional de Teatru Contemporan al Animației „Impuls” de la București, spectacolul „Scufița Roșie” de la Sibiu marchează o premieră națională și își propune să aducă în fața publicului un spectacol modern, muzical, ce redefinește conceptul de teatru de animație printr-o abordare eclectică și energizantă. În versiunea propusă de regizorul bolivian Diego Aramburo, după textul omonim al lui Joël Pommerat, Scufița Roșie este o fetiță care vrea foarte mult să se joace – cu mama ei, cu umbra ei, și chiar cu lupul cel viclean. Aici, accentul cade, pe de o parte, pe relația dintre mamă și fetița ei, și, pe de alta, pe traseul inițiatic parcurs de eroina poveștii prin pădurea întunecată.

Diego Aramburo este unul dintre cei mai importanți regizori ai Boliviei, iar acest lucru se dovedește prin activitatea sa extrem de bogată în mediul artelor scenice și cinematografice. Construit pe muzica lui Bobo Burlăcianu, spectacolul de la Sibiu se bucură de inovațiilor unei echipe tinere de creatori ca Mihai Păcurar (decor, costume și video) și Oana Micu (păpuși și costume). Din distribuția spectacolului fac parte actorii Alina Mișoc, Claudiu Fălămaș, Raluca Silvia Pavel și Mihaela Grigoraș. Textul original a fost tradus special pentru Teatrul „Gong” din Sibiu de dramaturgul Mihaela Michailov. Spectacolul de la Sibiu are o durată de 45 de minute și nu este recomandat copiilor cu vârsta sub 5 ani. Spectacolul va fi prezentat sâmbătă, 17 iunie, de la orele 11:00 și 18:00, dar și duminică, 18 iunie, de la ora 11:00.

Accesul la oricare din reprezentațiile de mai sus se face pe baza biletelor puse în vânzare online prin teatrulgong.ro sau la sediul Teatrului, de miercuri până vineri între orele 11:00 – 18:00, sâmbăta între orele 10:00 – 18:00 sau duminica între orele 10:00 și 14:00. Mai multe detalii despre bilete și acces, dar și condițiile de modificare a biletelor flexibile, puteți găsi în regulamentul afișat pe teatrulgong.ro.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*