Școala Regele Ferdinand a fost extinsă și are o sală de sport modernă

Lucrările de extindere a școlii Regele Ferdinand și construcția unei săli de sport s-au încheiat în mai puțin de un an, mai repede decât termenul prevăzut în contract.

“De săptămâna viitoare elevii vor intra în corpul nou de clădire și în sala de sport, iar în curte vor avea un teren de handbal și unul de volei. Capacitatea școlii a crescut astfel, ceea ce permite desfășurarea cursurilor într-un singur schimb. Prin investiția în valoare de 14 milioane de lei am creat săli noi de clasă, laboratoare și o bibliotecă, o sală de sport mare și modernă și două terenuri de sport în curtea școlii, complet reabilitată.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Ce a rezultat în urma investiției finanțate din fonduri europene nerambursabile:

  • Un corp nou de clădire în suprafață de 1105 mp în care s-au amenajat 5 săli de clasă noi, 2 laboratoare, un centru de documentare și informare și grupuri sanitare. Pe acoperișul clădirii au fost amplasate panouri solare care vor acoperi până la 70% din necesarul de energie termică pentru apa caldă, iar iluminatul este de tip LED, fiind mai eficient din punct de vedere energetic. Important, clădirea a fost optimizată pentru utilizarea de către persoane cu dizabilități, prin rampe și o platformă elevatoare.
  • O sală de sport cu o suprafață de 1340 de mp, cu vestiare, dușuri, grupuri sanitare, un cabinet medical și un depozit pentru materiale sportive. Terenul din sală este pavat cu un parchet special pentru activitățile sportive și a fost astfel amenajat încât se poate juca baschet și handbal, pe lângă alte activități specifice orelor de sport. Acoperișul zonei accesului principal în sala de sport este de tip terasa înierbată.
  • Curtea școlii a fost complet reabilitată. Pavajul a fost refăcut și s-au amenajat două terenuri de sport, unul pentru handbal și unul pentru baschet. Terenul de baschet a fost amenajat cu suprafață sintetică modulară de înaltă performanță și a fost dotat cu sisteme de baschet ajustabile pe înălțime.

Noile spații au fost dotate corespunzător, investiția în valoare de aproape 500.000 de lei fiind asigurată din bugetul local. A fost achiziționat și amplasat mobilierul în sălile de clasă, calculatoare și table interactive, precum și echipamentele pentru sala de sport.

Urmează modernizarea corpului existent al școlii. Primăria Sibiu a depus un proiect pentru obținerea finanțării europene nerambursabile prin PNNR, pentru îmbunătățirea eficienței energetice a clădirii. Prin investiția estimată la 6,5 milioane lei, clădirea va fi izolată termic, pardoseala, iar tâmplăria ușilor și geamurilor va fi înlocuită pentru a asigura un confort termic sporit.

Iluminatul vechi va fi înlocuit cu corpuri cu LED, dotate cu senzori de prezență și echipamente care permit reglarea intensității luminoase. Pe acoperiș vor fi montate panouri solare fotovoltaice pentru producția energiei electrice pentru iluminat, pentru ventilație și consumul auxiliar. Și instalația de producere și distribuire a energiei termice va fi refăcută, prin instalarea unei centrale termice dotate cu pompe de căldură aer-apă, care să producă mare parte din energia termică pentru încălzire și apă caldă. Sălile vor fi ventilate prin instalații moderne, cu recuperatoare de căldură. Proiectul mai include și instalarea unei stații de încărcare pentru vehiculele electrice cu două puncte de încărcare.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*