Școala Populară de Arte și Meserii „Ilie Micu” Sibiu, frecventată de peste 600 de elevi

Deschiderea oficială a anului școlar 2019-2020 la Școala Populară de Arte și Meserii ”Ilie Micu” Sibiu a avut loc ieri. La eveniment au participat vicepreședintele Consiliului Județean Sibiu, Christine Manta-Klemens, consilierul județean Mihai Sămărghițan și profesorii școlii.

Gazda festivității a fost managerul instituției, Alina Pinca Vintilă, care și-a exprimat bucuria că și în acest an școlar numărul elevilor este în creștere, depășind cifra de 600, aspect datorat atât ofertei generoase a școlii, cât mai ales profesionalismului profesorilor care predau aici.

Totodată, Pinca a subliniat că prezența la eveniment a vicepreședintei Christine Manta-Klemens ”ne ajută să înțelegem respectul pe care îl purtați pentru echipa noastră, pentru cea mai mică dintre instituțiile de cultură din subordinea Consiliului Județean Sibiu”.

În replică, Klemens a făcut apel la o zicală germană: ”klein, aber fein”, în traducere liberă ”micuț, dar bunuț”.

”Mă bucur că pot fi alături de dvs. la începutul acestui an școlar. Chiar dacă nu sunt foarte multe persoane angajate în instituție și sediul este unul mic, în schimb numărul de participanți este foarte mare și vă felicit că ați reușit să atrageți atât de mulți cursanți. Școala Populară este o nișă în care se găsesc mulți copii și adulți pentru a se dezvolta personal în domeniul artei. Cred că este un lucru bun, pentru că dorim ca nivelul de cultură în județul Sibiu să crească continuu, iar dvs. împărtășiți cultură în județul Sibiu”, a spus Klemens.


Oferta școlii

Școala Populară de Arte și Meserii ”Ilie Micu” Sibiu oferă cursuri de:

· Canto muzică populară – 4 clase

· Canto muzică ușoară – 2 clase

· Instrumente de suflat (saxofon și clarinet) – 3 clase

· Chitară – 1 clasă

· Orgă și acordeon – 4 clase

· Pictură – 2 clase

· Actorie 1 clasă

De remarcat sunt și cele 9 clasele externe ale școlii, care funcționează în mai multe localități din județ:

· Icoane pe sticlă la Mediaș

· Fluiere la Săliște

·  Artă tradițională la Gura Râului, Avrig și Agnita

· Canto muzică populară la Agnita

· Jocuri populare la Săliște și Slimnic

· Fluiere la Săliște

Taxa de școlarizare este de 450 lei pe an, excepție făcând clasele de canto popular unde taxa este de 500 lei pe an. Pentru clasele din județ, taxa este de 70 lei anual, fiind suportată de primării.

Pentru copiii cu vârstă mică pasionați de pictură sau actorie, Școala Populară de Arte organizează cursuri modulare, de câte trei luni, costul lor fiind de 150 lei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*