Concursul „Let’s Be Eco” a ajuns la momentul înmânării premiilor. Printre câştigători se numără şi elevii Școlii Gimnaziale Rîu Sadului.
„Îi felicităm pentru creativitatea pe care au dovedit-o prin lucrările lor. De asemenea, vrem să mulţumim profesorilor şi cadrelor didactice care s-au implicat în această acţiune şi i-au îndrumat pe elevi. Prin această competiţie, GNM împreună cu «Let’s do it Romania!» şi-au propus să ofere şcolilor din mediul rural calculatoare pentru dotarea laboratoarelor de informatică. În acest scop, Garda Națională de Mediu a disponibilizat câteva sute de laptop-uri pentru a fi reutilizate în cadrul unităţilor şcolare“, afirmă Constantin Dragomir, comisarul șef al GNM – Comisariatul Județean Sibiu.
Deșeuri refolosite
Timp de trei săptămâni, elevii gureni, alături de cadrele didactice, coordonați de prof. Andreea Bodea, au transformat deșeuri reciclabile în obiecte decorative. „După o lungă așteptare, munca ne-a fost răsplătită, fiind una dintre cele 30 de școli câștigătoare dintr-un număr de peste 700 de școli, din mediul rural, participante. Misiunea noastră nu a fost deloc simplă; însă ceea ce ne-a însufleţit pe toţi a fost spiritul de echipă şi, ceva ce a devenit vizibil doar prin actele noastre: o trăire permanentă care înaripează gândul, dar care şi consumă. Că acestea au fost eficiente şi că dăruirea și eforturile noastre n-au fost în zadar, ne-o arată recunoaşterea ce ni s-a acordat astăzi şi pe care am primit-o cu atâta bucurie: cele 15 laptop-uri câștigate au ajuns azi în școala noastră prin intermediul reprezentanților Gărzii de Mediu. Suntem convinşi că această apreciere este, în fapt, recunoaşterea unei munci făcute cu dăruire şi responsabilitate, cu o mare investiţie afectivă“, a declarat directorul școlii, prof. Margareta Bogdan.
Sprijin de la primărie și felicitări de la IȘJ
„Felicităm atât elevii, cât și cadrele didactice ai Școlii Gimnaziale Rîu Sadului pentru implicarea și reușita de a câștiga acest concurs, bazat pe reciclarea obiectelor. În urma concursului, elevii școlii au primit 15 laptopuri și 7 birouri. Respectând natura, ne respectăm pe noi!“, este de părere viceprimarul Daniel Dumitru Minea. Felicitări au venit și din partea conducerii Inspectoratului Școlar Județean. „Este o inițiativă lăudabilă ce are ca scop protejarea mediului și combaterea risipei, dar, totodată, dotarea școlilor din mediul rural cu resursele necesare. Mulțumesc organizatorilor pentru posibilitatea oferită școlilor din mediul rural de a participa la acest concurs bazat pe conceptul de economie circulară, un concept de viitor, care ne dorim să fie preluat de către toți elevii și profesorii noștri“, a afirmat Gheorghe Bîrză, inspector școlar general adjunct.
Cosmin PAL