Școala de Vară de Psihopatologie, în iulie, la Păltiniș. Au început înscrierile

Cea de-a doua ediție a Școlii de vară de Psihopatologie se va desfășura în iulie, la Păltiniș. Evenimentul este organizat de către Asociația Română de Psihiatrie și Psihoterapie, în parteneriat cu Spitalul Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” Sibiu și Facultatea de Medicină din cadrul Universității ”Lucian Blaga” Sibiu.

Foto: Arhiva Mesagerul de Sibiu

Spitalul Clinic de Psihiatrie ”Dr. Gheorghe Preda” Sibiu anunță desfășurarea celei de-a doua ediții a Școlii de Vară de Psihopatologie, care va avea loc în  stațiunea montană Păltiniș, în perioada 23 – 29 iulie 2023. Evenimentul este organizat de către Asociația Română de Psihiatrie și Psihoterapie, în parteneriat cu Spitalul Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” Sibiu și Facultatea de Medicină din cadrul Universității ”Lucian Blaga” Sibiu.

Programul Școlii de vară este adresat medicilor rezidenți în psihiatrie, aflați în anii II-V de pregătire și medicilor specialiști psihiatri, cu vârsta maximă de 40 de ani.

„Spitalul clinic va depune toate eforturile necesare pentru ca Școala de Vară de Psihopatologie să devină un reper constat în pregătirea tinerilor medici psihiatri. Istoria acestui edificiu ne obligă la respect și continuitate față de calitatea actului medical oferită pacienților noștri, iar acest lucru se poate realiza doar printr-o pregătire științifică, continuă și de actualitate, acordată viitorilor medici”, precizează Florin Neag, managerul Spitalului Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” Sibiu.

Cei interesați să participe se pot înscrie până duminică, 22 mai 2023, la adresa de email: scoaladevara.arpp@gmail.com, fiind necesare următoarele documente, în format PDF: Curriculum vitae; Scrisoare de intenție; Scrisoare de recomandare din partea îndrumătorului sau a superiorului. Participanții vor trebui să aibă cunoștințe bune de limba engleză.

Cazarea și masa vor fi asigurate de către organizatori, în cadrul Centrului de perfecționare și cercetare din Păltiniș,  afiliat Universității ”Lucian Blaga” Sibiu.

Atelierele din cadrul școlii vor fi coordonate de către specialiști cunoscuți din domeniu: Prof. Univ. Dr. Mircea Lăzărescu (Timișoara, România), Prof. Univ. Dr Luís Madeira (Lisabona, Portugalia), Psihoterapeut Dr. Petre Rădescu (București, România), Șef lucr. Univ. Dr. Ciprian Băcilă (Sibiu, România) și Șef lucr. Univ. Dr. Ana Giurgiuca (București, România)

Spitalul Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” Sibiu, oferă astfel posibilitatea continuării pregătirii științifice a tinerilor medici într-o atmosferă mai neconvențională, în stațiunea montană Paltiniș, zonă cu o încărcătură deosebită. Aici, în anul 1975, filosoful Constantin Noica a inițiat Școala de la Păltiniș, „un model paideic în cultura umanistă”, așa cum o descrie Gabriel Liiceanu.

”Prima ediție a reunit tineri psihiatri, aflați în programe de formare în toate centrele universitare din România. Participanții au avut acces la numeroase resurse bibliografice, necesare familiarizării cu terminologia psihopatologiei fenomenologice. Suntem încrezători că ediția de anul acesta va reprezenta o experiență unică și va aduce informații valoroase și oportunități de formare a unor noi relații profesionale pentru tinerii medici, într-un cadru plin de istorie și atmosferă prietenoasă, la Păltiniș”  precizează dr. Ciprian Ionuț Băcilă, directorul medical al Spitalului Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*