Schimb de spectacole între scenele germane din Sibiu și Timișoara

La inițiativa directorului general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, Constantin Chiriac, scenele germane din Sibiu și Timișoara reiau în acest an o îndelungată tradiție constând în schimbul de spectacole între singurele colective de teatru dramatic de expresie germană din România: Secția germană a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) și Teatrul German de Stat Timișoara (TGST).

panik-09123013-tnrs-a-kolobov20131209panik-09123013-tnrs-a-kolobov06Proiectul este realizat de cele două teatre cu sprijinul organizațiilor din Banat, respectiv Sibiu, ale Forumului Democrat al Germanilor din România. Primul spectacol din cadrul acestui schimb este susținut la Timișoara de către colectivul sibian. Astfel, spectacolul „Panică. Bărbaţi în pragul disperării” de Mika Myllyaho, o producție a Secției germane a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, va fi prezentat la Timișoara, joi, 24 martie, la ora 19.30, în sala Teatrului German. Spectacolul beneficiază de traducere în limba română.

Din  Timişoara la Sibiu

TGST va prezenta la rândul său spectacolul „Neînțelegerea” de Albert Camus, în regia lui Bocsárdi László, pe scena Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, marți, 19 aprilie, la ora 19.30. „Panică. Bărbaţi în pragul disperării” poartă semnătura regizorală a lui Daniel Plier. Distribuția îi reunește pe Daniel Plier, Daniel Bucher și Valentin Späth. Daniel Plier a studiat la Conservatorul din Luxemburg și la Școala Superioară de Artă Dramatică de la Academia Teatrală „Françoise Danell-Pierre Debauche”. Este angajat al Teatrului Național „Radu Stanca”, unde a jucat în spectacole regizate de Radu Afrim, Radu Alexandru-Nica, Alexandru Dabija sau Charles Muller. Din 2015, Plier este șeful Secției germane a TNRS. „Panică. Bărbaţi în pragul disperării” este o comedie neagră despre criza reală sau imaginară a bărbatului modern în pragul vârstei mijlocii. Dotat cu un fin simţ al observaţiei, autorul finlandez Mika Myllyaho realizează o cronică a vremurilor noastre pornind de la întrebări precum: ce aşteaptă societatea de la un bărbat, dacă acesta este capabil să îşi recunoască propriile sentimente şi dacă poate fi, în acelaşi timp, sensibil şi competitiv.

Bilete

Biletele pot fi achiziționate într-unul din următoarele moduri:

–    la casieria Teatrului German (str. Alba Iulia nr. 2)

Orar:    Marţi – Vineri: 10-15 şi 17-19;

Sâmbătă: 10-15

precum şi cu o oră înainte de începerea spectacolelor

–    online pe paginile teatrulgerman.ro şi biletmaster.ro. Interfața online oferă și posibilitatea cumpărării și tipăririi biletelor la calculatorul personal.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura