Fostul polițist Marian Răduinea afirmă într-o postare pe pagina sa de Facebook că reprezentanții IPJ Sibiu ar fi refuzat accesul în instituție unui executor judecătoresc care trebuia să pună sechestru pe anumite bunuri ale poliției.
Din postarea lui Marian Răduinea rezultă că acesta a câștigat în instanță un proces în care solicita achitarea de către IPJ a unor drepturi salariale restante.
„Astăzi m-am prezentat la IPJ Sibiu cu dl. executor judecătoresc pentru a pune sechestru pe bunurile Poliției Sibiu.
Șeful IPJ Sibiu refuză să pună în executare una dintre hotărârile definitive prin care este obligat să îmi acorde drepturile salariale restante. Spun una, pentru că sunt 5 asemenea hotărâri.
IPJ Sibiu a contestat măsura, a cerut suspendarea executării și instanța a respins aceste solicitări.
Chiar și așa, șeful IPJ Sibiu e mai presus de lege, refuză accesul executorului în clădirea instituției, ca și cum am fi mers la SRL-ul lui…
Se poate vedea cum jurista IPJ Sibiu și încă un ofițer refuză accesul în incinta IPJ, faptă penală, fără a explica de ce nu a primit permisiunea de la șeful IPJ.
Am considerat că nu trebuie să chem mascații sau un alt echipaj, fiind vorba despre executarea silită a Poliției Sibiu, nu e normal să facem circ, dar aștept măsuri de la șeful Poliției Române sau de la dl Bode!
La Parchet voi depune plangerea penală, asta e clar!” a scris Marian Răduinea în postarea de pe pagina de Facebook.
Am cerut reprezentanților IPJ Sibiu un punct de vedere față de acest scandal. Redăm integral răspunsul pe care l-am primit de la IPJ Sibiu:
„Efectuarea executării silite comunicate Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, prin adresa formulată în dosarul execuțional, o considerăm nelegală și netemeinică, în condițiile în care nu a fost prezentat un titlu executoriu din care să rezulte obligația ca instituția noastră să îi achite creditorului debitul invocat de către el.
Precizăm faptul că, titlul executoriu se bazează pe o decizie a Curții de Apel Alba Iulia, care a fost pusă în aplicare de către Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu întocmai cum a fost pronunțată.
Împotriva tuturor actelor de executare silită au fost formulate contestații la executare, care sunt înregistrate pe rolul instanțelor judecătorești și își urmează cursul, până la soluționarea definitivă pe această cale” au transmis reprezentanții IPJ Sibiu.