Societatea Apă Canal are o importanță deosebită în viața sibienilor, fiind cea care ne furnizează apa potabilă nouă, tuturor locuitorilor orașului.
Prin activitatea pe care o desfășoară, SC Apă Canal are o mare responsabilitate socială față de comunitatea pe care o deservește. În același timp conducerea și angajații SC Apă Canal dau o mare atenție și calității vieții din zonele pe care le deservesc.
Alături de categoriile defavorizate ale societății
În ultima perioadă, SC Apă Canal SA, s-a implicat activ în viața societății prin acțiuni umanitare, prin care au încercat să fie alături de semenii noștri, fie că este vorba de copii, vârstnici sau iubitori de animale.
„În ultimii zece ani am dedicat constant atenția și suportul nostru categoriilor defavorizate ale societății. Astfel, implicarea și susținerea noastră au devenit o tradiție” a declarat Directorul SC Apă Canal SA Vasile Maier.
Astfel, recent, Societatea a răspuns favorabil unei cereri de sponsorizare din partea Asociației Dia.Logos pentru realizarea, din toamna acestui an a unui program de After School pentru copiii cu posibilități materiale reduse din cartierul Gușterița. Inițiatorii proiectului „Șura dă Aripi” doresc ca odată cu începerea noului an școlar copiii din Gușterița să beneficieze de sprijin în pregătirea temelor, dar și de o masă caldă pe zi.
Protecția mediului înconjurător, o prioritate a SC Apă Canal
Și dacă tot am vorbit de copii, Societatea Apă Canal Sibiu S.A susține programe periodice de educare a tinerei generații. În spiritul protejării naturii și mediului înconjurător, elevii sunt invitați la stațiile de epurare și tratare, locații unde învață despre beneficiile colectării separate.
Tot cei de la Apă Canal SA, sunt cei care au susținut și întreținut realizarea locului de joacă pentru cei mici aflat în cartierul Ștrand, la intersecțiile străzilor Dimitrie Cantemir cu prof Aurel Decei.
Deasemenea, conducerea SC Apă Canal insistă asupra spiritului civic și educației fiecăruia dintre angajații companiei.
„Ne preocupă mediul înconjurător. Angajații companiei Apă Canal Sibiu SA sunt încurajați să colecteze selectiv hârtie, carton, plastic, metal și sticlă. Există recipiente colorate și inscripționate pentru fiecare dintre aceste materiale reciclabile. Deșeurile generate din activități umane și de producție sunt monitorizate lunar la fiecare punct de lucru și sunt depozitate temporar pe sortimente, în locuri special amenajate, iar acolo unde este cazul, în spații îngrădite și acoperite, toate fiind inscripționate și codificate. Sunt încheiate contracte cu firma locală de salubritate, precum și cu operatori specializați pentru colectarea mai multor tipuri de deșeuri. Anual, reciclăm tone de deșeuri”, a spus Vasile Maier, Directorul SC Apă Canal SA.
Un alt aspect asupra căruia insistă cei de la Apă Canal este acela de a monitoriza și preveni deversările poluante în rețelele de canalizare, dar și reducerea la maxim a poluării cu mijloacele proprii.
„Luptăm împotriva deversărilor poluante în sistemul de canalizare, procesăm și monitorizăm evacuarea și tratarea apelor de spălare folosite în stațiile de tratare, întreținem corespunzător vehiculele și autoutilitarele specializate astfel încât emisiile de noxe să fie în permanență controlate și colectăm selectiv conform legislației în vigoare”, a mai adăugat Vasile Maier.
Angajații SC Apă Canal se implică și în problemele sănătății populației
Cu ocazia Zilei Internaționale a Donatorului de Sânge, angajații de la SC Apă Canal s-au mobilizat și au venit la Centrul de Transfuzii Sanguine din Sibiu și Făgăraș unde au donat sânge pentru a veni în sprijinul semenilor lor aflați în suferință.
De peste 125 de ani alături de sibieni
Cu ocazia împlinirii a 125 de ani de când în Sibiu există un serviciu de distribuție a apei potabile, Apă Canal Sibiu SA a amplasat în oraș două fântâni de mari dimensiuni, inspirate după un model vienez. Prima astfel de fântână se regăsește în fața parcului ASTRA, iar cea de-a doua, în zona intersecției dintre Calea Dumbrăvii și aleea înspre Grădina Zoologică. Fântânile-cișmea pot fi utilizate simultan de către două persoane, având, totodată, și o funcție de pulverizare a apei, pentru zilele caniculare.