În fiecare an, Sărbătorile Pascale sunt prilej de mare bucurie spirituală.
Datinile și obiceiurile românilor includ, pe lângă aspectele religioase, și o importantă componentă culinară. Masa pascală la români a fost și va rămâne un element plin de bun gust și de culoare. Despre frumusețea și originalitatea ouălor încondeiate s-a scris o întreagă literatură, acestea întruchipând imaginația, talentul, meșteșugul și iubirea de frumos a țăranului român. Fiecare zonă a spațiului cultural românesc adăpostește un vast ansamblu de obiceiuri care ilustrează spiritualitatea românilor de pretutindeni.
Cu prilejul sărbătorilor de Paște, bibliotecarii astriști aduc în atenția publicului o serie de volume care cuprind informații valoroase despre tradițiile românilor în această perioadă a anului, despre semnificația Învierii Domnului și bucatele consacrate, aflate pe mesele noastre, în fiecare primăvară.
Dacă sunteți pasionați de #folclor, datini și #gastronomie tradițională, vă invităm la Compartimentul Carte pentru Adulți (sediul nou, etajul 4) să consultați publicațiile expuse.
Sărbători cu pace, liniște, inspirație și echilibru!