Sărbătoarea științei la Noaptea Cercetătorilor

Ultima zi de vineri din luna septembrie este dedicată celebrării unui eveniment cu totul şi cu totul special: Noaptea Cercetătorilor, un proiect de amploare, care oferă publicului ocazia de a lua parte la o serie de activități științifice din toate domeniile, activități puse în scenă de echipe de cercetători.

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, în parteneriat cu Consiliul Județean Sibiu, Primăria Sibiu, Inspectoratul Școlar al județului Sibiu și Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, cu sprijinul unor sponsori generoși și al instituțiilor media din județ va desfășura în această zi un adevărat maraton al cercetării, în cadrul a peste 80 de activități, experimente, expoziții, concursuri, spectacole cu roboți, science-cafe, vizite în laboratoare, toate adresate publicului sibian de toate vârstele, dar în special tinerilor, cărora li se propune o altă viziune asupra vieții universitare și a carierei de cercetător.noaptea-cercetatorilor

Șase locații

„Experiența organizării evenimentului din anii trecuți demonstrează că Noaptea cercetătorilor este așteptată, publicul sibian fiind deja cucerit de toate acțiunile organizate într-o atmosferă neconvențională, cu momente inedite, pentru adulți, tineri și copii fascinați de lumina științei care prinde strălucire prin eforturile susținute ale echipelor de cercetare“, spun reprezentanții ULBS

Deschiderea ediției 2016 a Nopții Cercetătorilor va avea loc vineri, 30 septembrie. Între orele 16 și 23. Sibienii sunt așteptați cu aproximativ 80 de standuri, în șase locaţii: Facultatea de Inginerie, Facultatea de Științe, Facultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului, Facultatea de Medicină, Facultatea de Ştiințe Economice, Facultatea de Drept, Facultatea de Litere și Arte/Facultatea de Ştiințe Socio-Umane.

Proiectele tinerilor

Fiecare echipă se va strădui să aducă în atenția participanților tot ceea ce este mai interesant în cadrul domeniului în care își desfășoară activitatea. Nu vor lipsi concursurile, demonstrațiile de creativitate şi perspicacitate, premiile.

Se vor expune de către elevi şi studenți proiecte prin care vor arăta ȋn ce fel pot contribui la dezvoltarea orașului Sibiu, la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor orașului și regiunii, cele mai bune proiecte urmând a fi premiate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura