Bolnavii internați primesc masa în recipiente termoizolante, într-un sistem modern care asigură igienă și păstrarea calității alimentelor. Investiția, realizată din venituri proprii, de aproximativ 300.000 de lei.

Sursa foto: Mesagerul de Sibiu
Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu a implementat un sistem integrat de servire, spălare și dezinfecție a hranei, adaptat specificului infecțios al pacienților tratați. Au fost achiziționate tăvi individuale termoizolante cu veselă inclusă și o mașină de spălat tip tunel, cu bandă transportoare și accesorii, pentru a asigura igiena și siguranța alimentară.
„Ne bucurăm că am reușit să sporim calitatea condițiilor hoteliere oferite pacienților noștri prin noile dotări din blocul alimentar al spitalului. Astfel, pacienții noștri beneficiază acum de o servire a mesei care corespunde standardelor europene de nivel înalt, fiind utilizate tăvi individuale, moderne, compartimentate în așa fel încât să includă recipiente specifice, adaptate fiecărui preparat servit. Este un pas în plus în efortul nostru de a-i ajuta să aibă parte de cele mai bune condiții de îngrijire pe parcursul spitalizării, astfel încât să își redobândească sănătatea”, declară Cristian Roman, Manager Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu.

Sursa foto: Mesagerul de Sibiu
Siguranță alimentară și igienă
La Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, hrana pacienților nu mai este doar o necesitate, ci o parte esențială a procesului de vindecare. Având în vedere că mulți dintre bolnavi suferă de afecțiuni infecțioase, tuberculoză sau COVID, sistemul modern de servire a hranei joacă un rol crucial în prevenirea transmiterii infecțiilor. Tăvile termoizolante, vesela atractivă și sistemul automatizat de spălare nu doar că mențin temperatura optimă a alimentelor, ci și sporesc apetitul pacienților, contribuind astfel la recuperarea lor. Mai mult, eficiența și automatizarea sistemului reduc consumul de resurse și contribuie la protecția mediului, aliniindu-se tendințelor ecologice actuale. „ Hrana pentru pacienții noștri este foarte importantă. O parte dintre pacienții noștri, după cum știți, au patologie infecțioasă, tuberculoze, pacienți cu COVID, infecții respiratorii. Faptul că avem acest sistem de servire a hranei asigură servicii de igienă foarte bune. Riscul de transmitere a unei infecții scade vertiginos. Pe lângă asta, faptul că se servește masa în condiții bune, într-o veselă care arată bine, care păstrează temperatura alimentelor, face să fie mai atractivă pentru pacient. Hrana este importantă în vindecarea pacientului, mai ales că pacienții bolnavi de multe ori au un apetit scăzut. În momentul în care noi servim hrana condiții mai bune, într-o veselă mai frumoasă, le va crește și lor apetitul și va contribui la vindecarea pacienților. Eu zic că este un pas înainte și practic condiții de secolul 21”, afirmă dr. Lavinia Danciu, director medical al spitalului, subliniind importanța investițiilor recente în blocul alimentar și impactul lor asupra sănătății pacienților.

Sursa foto: Mesagerul de Sibiu
Tehnologie care garantează igiena
„Sistemul de spălare al veselei, sistemul centralizat, este alcătuit dintr-un tunel care este conectat la instalația de apă centrală și pompe dozatoare cu detergenți profesionali pentru asigurarea dezinfecției chimice a veselei. Asta ne ajută să asigurăm o bună igienă a veseliei și o dezinfecție sigură termică și chimică. Nu se poate interveni manual, pompele sunt automate și atunci cantitatea de detergent este exactă, conformă cu ce se cere în igiena alimentației. Ies luna și bec și evităm contaminarea cu bacili, viruși și alți microbi din spital”, precizează Tatu Roxana, asistent medical de igienă.

Surs foto: Mesagerul de Sibiu
Pacienți mai sănătoși prin condiții moderne
Managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu, Cristian Roman, vorbește despre eforturile continue ale echipei sale pentru a oferi pacienților cele mai bune condiții de spitalizare. În centrul atenției se află oamenii – personalul medical și auxiliar – cărora li se cere profesionalism, implicare și empatie în fiecare zi. Dar grija spitalului nu se oprește aici: condițiile hoteliere sunt constant îmbunătățite, aparatura medicală modernă este actualizată, iar modul în care este servită hrana pacienților a beneficiat de investiții semnificative. „Întotdeauna am urmărit să mulțumim pacientul nostru și din perspectiva alimentației. Până la urmă, tot ceea ce noi oferim aici, de la tratament până la hrana, totul ajută, mai ales la conflictul psihic. Până la urmă, ceea ce contează este să fie sănătoși, să facem tot ceea ce putem ca pacienții noștri să fie sănătoși”, a mai precizat Cristian Roman.

Sursa foto: Mesagerul de Sibiu
Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu gestionează anual aproximativ 4.000 de pacienți internați și continuă să investească în condiții moderne, siguranță alimentară și confortul pacienților, urmărind excelența în serviciile medicale și hoteliere.










