Salvaţi Copiii ajunge la Sibiu cu echipamente medicale în valoare de 64.000 lei

 APARAT3Organizaţia Salvaţi Copiii a donat astăzi Spitalului Judeţean de Urgenţă Sibiu aparatură medicală în valoare de 64.000 de lei. Bebeluşii născuţi la Maternitatea de la Spitalul Judeţean Sibiu vor beneficia de un aparat de ventilaţie performant. Acţiunea Salvaţi Copiii face parte din seria de 21 de dotări anunţate de Salvaţi Copiii pentru 2015, dotări ce vor viza maternităţi şi secţii de nou-născuţi din Bucureşti şi din întreaga ţară.

În 2014, Organizaţia Salvaţi Copiii a mai donat Spitalului Judeţean de Urgenţă Sibiu un incubator performant de terapie intensivă în valoare de peste 68.000 de lei.

„Aparatul de ventilaţie donat de Salvaţi Copiii are mai multe moduri de funcţionare, comparativ cu celelalte două aparate pe care spitalul le are în dotare, şi permite susţinerea respiraţiei atât la copiii prematuri, cât şi la nou-născuţii la termen. Este cel mai complex aparat de ventilaţie non-invazivă şi permite susţinerea clasică a respiraţiei prin modul CPAP, dar şi prin două modalităţi de respiraţie – suport respirator sincronizat cu presiune pozitivă şi suport respirator cu frecvenţă oscilatorie mare – care sunt generate, de obicei, de aparatele invazive de ventilaţie. Ne bucură faptul că eforturile noastre de a asigura cele mai bune şi mai moderne îngrijiri copiilor din secţia noastră sunt apreciate din nou de Salvaţi Copiii România şi mulţumim pentru donaţie şi sprijinul acordat”- Dr. Livia Ognean, medic primar neonatolog, Spitalul Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Aceasta a adăugat că aparatul este bine tolerat de nou-născuţi şi foarte uşor de folosit de către medici. De asemenea, permite monitorizarea respiraţiei nou-născutului şi detectarea episoadelor de apnee.

Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Sibiu este una dintre cele mai importante unităţi medicale din regiunea de Centru a ţării. În 2014, la această maternitate au avut loc 2.650 de naşteri, din care aproape 500 premature.

„Într-o lume ideală, Salvaţi Copiii ar reuşi să modernizeze toate maternităţile din ţară. Pentru ca acest deziderat să ni se împlinească, însă, este nevoie de eforturi constante nu numai din partea noastră, ci şi a celor care ne pot ajuta în acest demers, fie că este vorba de donatori persoane fizice, fie de companii. Prin dotările de până acum am reuşit să contribuim la salvarea a peste 18.000 de bebeluşi, iar cu donaţiile din acest an sperăm să ajutăm alte câteva mii şi în anii următori.” – Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii România.

Prin implicarea publicului larg în campaniile de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit, donaţii online, donaţii SMS sau Direct Debit, dar şi prin sprijinul important al companiilor partenere, 1.300.000 de lei vor fi investiţi în acest an în Piteşti, Braşov, Bucureşti (2 maternităţi), Reşiţa, Caransebeş, Constanţa, Craiova, Hunedoara, Petroşani, Iaşi, Târgu-Mureş, Roman, Sibiu, Câmpulung Moldovenesc, Arad, Buzău, Timişoara (2 maternităţi), Vaslui şi Cluj-Napoca. Cei care doresc să susţină în continuare demersul Salvaţi Copiii de a reduce mortalitatea infantilă în România, o pot face lunar, cu un SMS la 8844 cu textul ”SALVEZ”. Împreună putem susţine şansa la viaţă a fiecărui copil din România!
România se menţine pe primul loc în Uniunea Europeană privind mortalitatea infantilă, cu o rată de 8,8 la 1000 de nou-născuţi vii în 2014, cauza principală fiind naşterile premature.

Mulţumiri speciale: Andi Moisescu, Amalia Năstase, Andreea Raicu, Realitatea TV, TVR, Metrorex, CFR Călători, CFR S.A, Lemon Design, Cinema Pro, Holywood Multiplex, Cityplex, Euromedia, Armada, Mediapost Hitmail, Farma Advertising, precum şi al partenerilor online: Cristian China-Birta, Ana Nicolescu (Mămica Urbană), Oana Tache, Marius Matache, Blogal Iniţiative, Cristian Florea, Mihaela Ivan, Lucian Mândruţă, Ioana Chicet-Macoveiciuc (Prinţesa Urbană), Alexandru Negrea.

Mulţumiri susţinătorilor noştri: Dorna, GSK România, Reckitt Benkiser, Libris.ro, Gefco, Carrefour România, B&B Collection, OMV Petrom Gas, Michael Oil Gas Services, Heiring Impex, Agritrans Service Internaţional, BNP Baribas, Bucureşti Mall Development, Artesans del Sucre, Cargo Trans Solutions, Siramed, Dennemeyer Associates, Fan Courier Express, Air BP Sales România, Comau România, Deutek, Panduit European Solutions, Transterra Logistics, Velineo, LG Trans, Femeltaro, Afiliu Trans Srl, Cemps Să, Coface România Credit Management Se, Deutsche Leasing România Ifn Să, Duppimex-Florea D.Sign, Elixdan Prod Com Impex Srl, Fărm E S Srlm, Ficus Trade Srl, Fsa Sisteme De Asamblare, Giro Srl, Mecanoconstructii V.A. Srl, Mig Vas Distribuţie Srl, Primula Srl, R.A. Monitorul Oficial, Seal Express Logistics Srl, Societatea Pentru Energie-Generare, Valachia Apex Srl, Zona D Srl.
––––––––––––––––
Despre Organizaţia Salvaţi Copiii
Salvaţi Copiii România este o organizaţie neguvernamentală, de utilitate publică, non-profit, care militează activ pentru drepturile şi protecţia copilului în România, din 1990, în acord cu prevederile Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului. Programele organizaţiei sunt adresate tuturor copiilor, cu o atenţie deosebită către cei aflaţi în situaţii dificile – copiii din comunităţile dezavantajate, copiii victime ale violenţei, exploatării prin muncă, traficului sau neglijării, copiii refugiaţi etc. În cei 25 de ani de activitate, peste 1.150.000 copii au fost implicaţi în campaniile şi programele desfăşurate de Organizaţie. Salvaţi Copiii România este membru al Save the Children Internaţional, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări.

Contact:
Alexandra Boeriu
Coordonator Comunicare şi Strângere de Fonduri, Salvaţi Copiii România
alexandra.boeriu@salvaticopiii.ro
0744.360.446
www.salvaticopiii.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura