Ovdiu Popârțan își dorește o sală de sport pentru locuitorii din Cașolț. Kastenholz-GYM, proiectul înscris de Asociația Transilvania Tattoo Club la Maratonul Internațional Sibiu este susținut în primul rând de tinerii din sat, care nu au la dispoziție niciun loc pentru a practica activități fizice, deși mulți își doresc acest lucru.
Prin acest proiect inițiatorii își propun să realizeze o sală de sport pentru locuitorii din satul Casolt – Kastenholz, așa cum este denumirea săsească a localității. Această sală ar urma să funcționeze ca un club de sport cu rolul de a-i determina pe localnici să se orienteze tot mai mult către mișcare sănătoasă și de a-i implica în activitatea sportivă. Spațiul va cuprinde o zona indoor compusă din sală de sport, vestiar și grup sanitar precum și o zonă outdoor. Accesul se va face be bază de legitimație, dar va fi gratuit, deoarece inițiatorii își doresc să faciliteze accesul la sport persoanelor cu venituri modeste. Pentru aceasta asociația și-a propus să strângă suma de 17000 de lei la Maratonul Internațional Sibiu.
„La noi în sat nu există niciun loc unde tinerii să poate practica activități fizice, deși mulți își doresc acest lucru însă lipsa mijloacelor de transport, timpul și posibilitățile materiale le limitează accesul la o sală în Sibiu. Tinerii și-au manifestat dorința și interesul pentru activități sportive și educație fizică în repetate rânduri, însă nu există condiții în satul Cașolț, astfel ne-a venit ideea de a amenaja noi un spațiu care să permită acest lucru, în condițiile în care dispunem de imobil și dorim doar amenajarea a două camere, care vor fi compartimentate după cum urmează: vestiar și grup sanitar, sala de sport.
Astfel, prin acest proiect ne dorim orientarea în primul rând a tinerilor spre un mod de viață sănătos, spre o dezvoltare armonioasă departe de tentațiile pe care, din păcate, la vârstă adolescenței, le vedem tot mai des în comunitate (alcool, țigări, mediu virtual sau jocuri de noroc). De asemenea, într-un spațiu amenajat și sub îndrumare se pot desfășura activități fizice cu scop terapeutic, de recuperare după accidente sau boli, precum și de relaxare sau refacere după effort”, explică Ovidiu Popârțan.
Popârțan Ovidiu, manager al SC Transilvania Tattoo SRL, este organizator al Transilvania Tattoo Expo – primul eveniment internațional de gen din România și primul eveniment din Sibiu promovat pe Netflix, Distinguished Gentlemans Ride, Sibiu Bike Show, precum și a multor expoziții artistice în Sibiu. Tot el a inițiat proiectul Transilvania Tattoo School, unde documentația de pe site-ul ANC ii poartă semnătură.
Ovidiu Popârțan a contribuit și la proiectul Centrul Educațional Sfânta Vineri din Casolt, de asemenea și la alte proiecte locale cum ar fi: mobilizarea unui grup de tineri împreună cu care cu sprijinul primăriei am amenajat parcul din centrul satului, am inițiat acțiuni de curățenie în jurul satului și pe malul râului Hartibaci, am participat activ la renovarea Centrului Educațional Sf. Vineri, precum am și obținut sponsorizări pentru acest proiect.