Rotaract Sibiu organizează Cursa de Rățuște

Rotaract Club Sibiu organizează Cursa de Rățuște, cea mai distractivă întrecere caritabilă. Fondurile strânse din înscrierile în cursă vor fi direcționate spre Secția de Prematuri a Spitalului Clinic Județean Sibiu, oferind astfel, o șansă la viață copiilor născuți prematur.

“Ne bucurăm tare mult să organizăm acest eveniment distractiv, dar și mai important de atât, caritabil. Așadar, dorim ca întreaga comunitate sibiană să ne fie alături la această cauză nobilă, ajutând astfel acești copilași drăgălași, dar fragili, ei fiind născuți prematur. Doresc să mulțumesc, în numele Rotaract Club Sibiu, instituțiilor publice, sponsorilor și partenerilor noștri și de asemenea comunității sibiene pentru deschidere și implicare”, a declarat Paul Văcaru, președintele Rotaract Club Sibiu.

Cursa de Rățuște va avea loc sâmbătă, 28 aprilie, ora 12.00, pe râul Cibin, între Podul Neculce și podul de la Piața Cibin. Înscrierile se fac pe site-ul www.rotaractsibiu.ro. Participarea cu o rățușcă în concurs se realizează cu o donație de 10 lei, iar rățușca câștigătoare e premiată de VISMA, sponsorul principal al evenimentului, cu 2.000 lei.

Ne bucură faptul că tinerii de la Rotaract sunt alături de prematurii noștri. E un lucru puțin știut faptul că îngrijirea prematurilor costă. Viața prematurilor depinde nu numai de profesionalismul oamenilor care îi îngrijesc, de medicamente, de laptele matern ci, de foarte multe ori, de aparate. Iar aparatele îmbătrânesc, se strică, apar mereu altele mai noi, mai performante, mai sigure. Dacă terapia intensivă neonatală a mai primit ceva aparate de la stat, secția de prematuri nu a beneficiat de aceiași atenție. Majoritatea incubatoarelor de aici au venit prin donații după revoluție, iar restul aparatelor existente – incubatoare, monitoare, pompe de perfuzie – au fost achiziționate prin eforturile întregului colectiv, prin proiectele Asociației Baby Care Sibiu. Iar nevoia de aparate este continuă. Așa că, inițiativa Rotaract este încă unul din proiectele care vor ajuta ca prematurii noștri să fie mai bine îngrijiți, să aibă un început mai ușor în viață.

Maternitatea Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu este una regională, de nivel III ceea ce înseamnă că îngrijim prematuri și nou-născuți de orice vârstă de gestație, cu orice afecțiune medicală. Teritoriul  arondat nouă prin legislația privind regionalizarea asistenței materno-infantile cuprinde județele Sibiu și Alba, dar primim foarte mulți pacienți din județul Vâlcea și, datorită insuficienței paturilor de terapie intensivă neonatală din România, atunci când alte maternități regionale nu mai au locuri primim copii și din alte județe. Așa se face că am îngrijit copii din Slatina, Pitești, Tg. Jiu, Bistrița, Sfântu Gheorghe, Deva etc. Îngrijim anual în jur de 400 de prematuri din care în jur de 100 vin din afara județului Sibiu.

Așa cum spuneam, de câțiva ani, Asociația Baby Care și-a propus să înlocuiască toate incubatoarele vechi din secție. Dar mai e nevoie și de pulsoximetre, de infuzomate, de lămpi de fototerapie. Încet, încet sperăm să modernizăm complet secția de prematuri pentru că ne dorim ca fiecare copil care se naște în maternitatea noastră să primească îngrijiri moderne, să nu simtă vreo diferență între maternitatea noastră și cele din Europa de Vest. Am avut și avem în continuare sprijinul comunității sibiene, și nu numai, și dorim să mulțumim încă o dată tuturor celor care ne-au ajutat și ne ajută, inclusiv tinerilor entuziaști de la Rotaract, pe care ni-i dorim prieteni și în anii care urmează”, a declarat dr. Maria Livia Ognean, președintele asociației Baby Care Sibiu.

Eveniment susținut de: Visma, Redal Events, ODU, Boromir, Feleacul, pefoc.ro, Marquardt, New Concept Living, Consilo, ConsPro, Rotary Club Sibiu, Interact Club Sibiu, Primăria municipiului Sibiu, Consiliul Județean Sibiu, Apele Române, Eben, Baby Care Sibiu, Print Sibiu și Radio Impuls.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura