România, cu șanse mari la Transylvanian Grand Prix 2019

Cel mai important eveniment de dans sportiv al anului în România debutează în 2 noiembrie, la Sala Transilvania din Sibiu. Transylvanian Grand Prix este un eveniment conceput de clubul Fantasy Dance Sibiu și Academia de Dans din Brașov și se află la cea de-a șasea ediție.

Primul eveniment major sub egida Transylvanian Grand Prix a avut loc în anul 2013. Atunci, orașul Brașov a fost gazdă campionatului mondial de dans sportiv pentru tineret standard, tineri între 16 și 18 ani. Au urmat Campionatul European de Tineret Standard în anul 2014, care a avut loc tot la Brașov, și în același an a avut loc Campionatul Mondial de Profesioniști 10 Dansuri. Transylvanian Grand Prix s-a „mutat” în 2015 la Sibiu, unde a avut loc prima competiție de tip World Open, etapă a circuitului mondial de dans sportiv la secțiunile standard și latino. Pe lângă competiția World Open, în 2016, în cadrul Transylvanian Grand Prix a fost organizat și Campionatul European de dans sportiv destinat sportivilor profesioniști.

Pentru al doilea an consecutiv, Sibiul va fi gazda unui Campionat Mondial, și anume Campionatul Mondial de Juniori 2 – 10 Dansuri. Nu mai puțin de 30 de țări își vor trimite campionii la startul ediției din acest an a mondialului de juniori 2.

Competiția de World Open Standard de anul acesta se anunță una extrem de disputată. Multe perechi din TOP 50 și-au anunțat deja prezența la evenimentul de la Sibiu. Cea mai bine clasată pereche în topul mondial înscrisă în competiția de la Sibiu până în acest moment este formată din Evgeny Moshenin și Dana Spitsyna, din Rusia, ocupanți ai locului 2 în clasamentul mondial și câștigătorii ultimelor două ediții ale Transylvanian Grand Prix. Printre favoriți se numără și cuplul Rareș Cojoc – Andreea Matei din România, în momentul de față ocupanți ai locului 15 (anul trecut 26) în clasamentul mondial. Rareș este multiplu campion național, semifinalist la Campionatul European de dansuri standard de anul acesta și unul dintre cei mai titrați dansatori sportivi din țară. Reprezentând tot Romania, perechea Marco Sirocchi și Dora Kilin ocupă în acest moment locul 14 în clasamentul mondial. Printre favoriți se mai numără și perechea Yuming Qui – Liying Wei, campionii en-titre ai Chinei, ocupanți ai locului 16 mondial și perechea Evgeny Sveridonov – Barlova Angelina din Rusia, aflați momentan pe locul 30 mondial.

Secțiunea latino este la fel de disputată ca și cea standard.  Andreea și Silvestri Martina Varati, din Ungaria, ocupanți ai poziției 5 în clasamentul mondial sunt favoriți la câștigarea competiției. Însă și România va fi bine reprezentată la secțiunea latino, cu Ștefan Grigore și Laura Filipescu, în prezent pe locul 14 ( 18 anul trecut) în clasamentul mondial și prin Alexandru Miculescu și Andra Păcurar, aflați pe poziția 19 în acest clasament. Cuplul Miculescu/Păcurar deține titlul de campion mondial la categoria sub 21 de ani și sunt cea mai tânără pereche din top 24 mondial. De asemenea, cei doi sunt multipli finaliști ai campionatelor mondiale de tineret și sub 21 de ani.

În total, în cele 2 zile de concurs vor evolua pe parchetul Sălii Transilvania peste 500 de perechi venite din peste 30 de țări din întreaga lume. Open-urile Standard și Latino sunt structurate pe categorii de vârstă, Juvenil/copii I 6-9 ani, juvenil/copii II 10-11 ani, juniori I, 12-13 ani, Junior II 14-15 ani, Tineret 16-18 ani, Adulti 19-34 ani, Senior I 35 – 44 ani și Senior II 44 – 55 ani. Competiția este arbitrată de oficiali din 20 de țări, 38 de arbitri internaționali și peste 50 de arbitri și oficiali români.

Evenimentul are loc între 2 și 3 noiembrie la Sala Transilvania. Concursurile vor începe în fiecare zi de la ora 8 până la ora 22:45. Galele finale ale competiției vor avea loc sâmbătă și duminică, ora 19:00.

Accesul publicului se va face pe bază de bilet. Biletele se pot achiziționa în avans din rețeaua Kompostor sau de la caseria Sălii Transilvania în timpul competiției. Prețul biletelor este de 45 lei/zi.

Transylvanian Grand Prix este un eveniment organizat de Fantasy Dance Sibiu și Academia de Dans Brașov și cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport, Consiliul Judetean Sibiu, Ministerul Tineretului si Sportului si sprijinit de Federația Română de Dans Sportiv și de Federația Mondială de Dans Sportiv.

Parteneri: Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, Cercul Militar Sibiu, Buonavista Banqueting, Dafcochim, Fonoterm, Kaufland, Kiss FM, Ton Mariage, Ford , Mecatronics, Supporter, Walter, Kronospan, Școala de șoferi Prima, Jidvei Romania, Austin Events, Simpa, Boromir, Schafer, Sory Sibiu, Hilton, GoldieLab, Libra Projects, Dulciurile Anei, Market On, LiveStream Romania, Focus Events.

One Comment

  1. Pingback: România, cu șanse mari la Transylvanian Grand Prix 2019 – Made in Transilvania

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura