Rideri din 45 de țări la Red Bull Romaniacs 2016

Marea Britanie, Australia, Noua Zeelandă și Germania conduc în topul țărilor prezente la Red Bull Romaniacs 2016. Red Bull Romaniacs 2015 a depășit 1.700 de ore de televizare în peste 15.000 de transmisiuni peste tot pe glob.

PROLOG_Sebastian Marcovici_0026Cel mai dur raliu de hard enduro din lume va alinia la startul ediției din 2016 în jur de 500 de motocicliști ce reprezintă 45 de țări de pe toate continentele. Ca aproape în fiecare an, britanicii reprezintă majoritatea la startul Red Bull Romaniacs, peste 100 de „insulari” prezenți la următoarea ediție. Surprinzător, a doua poziție în clasamentul națiunilor o ocupă Australia, cu 37 de rideri iar Germania și Noua Zeelandă vor avea fiecare câte 36 de reprezentanți. 17 rideri vin din Rusia, 15 din Mexic, 13 din Statele Unite și 10 din Canada. Și țări cu un renume mai „exotic” și-au anunțat prezența la ediția din acest an a raliului de hard enduro. 4 chinezi, 3 coreeni, 2 brazilieni și câte un reprezentant din Venezuela, Peru și Singapore vor lupta cot la cot cu restul concurenților pentru un loc pe podiumul celui mai renumit raliu de hard enduro din lume.

Vizibilitate maximă

Mediatic, Red Bull Romaniacs continuă să depășească bariere incredibile pentru un eveniment sportiv din România. Pe lângă cele peste 10 milioane de vizualizări online pe Facebook, site și pe celelalte canale de social media, Red Bull Romaniacs 2015 a ajuns anul acesta la peste 1.700 de ore de televizare în peste 15.000 de transmisiuni pe tot globul. Potrivit raportului de monitorizare realizat de compania Quattro Media, cele mai multe materiale s-au difuzat în Africa, peste 700 de ore de transmisii, Europa de Vest – peste 350 de ore, Europa de Est – 227, America Centrală și de Sud cu 202 ore de difuzări, zona Asia-Pacific – 150 de ore, Orientul Mijlociu – 82 de ore și America de Nord cu 54 de ore de difuzare TV. În termeni de audiență, programul propriu produs de canalul NBC, care trimite pentru al treilea an consecutiv echipe de producție la Red Bul Romaniacs, a fost difuzat spre 130 de milioane de familii din Statele Unite ale Americii. Locurile doi și trei în termeni de audiență sunt ocupate de Deutsche Welle și EuroNews. „Cel mai recent exemplu pe care îl putem oferi publicului, pentru a putea înțelege impactul pe care Red Bull Romaniacs îl are în promovarea Sibiului și României, implicit, este filmul de la prologul RBR 2015 postat în 15 martie 2016 pe pagina Red Bull. In primele 24 de ore de la publicare, filmul a atins 3.3 milioane de vizualizari, peste 17.000 de like-uri si peste 16.000 de distribuiri. In acest moment, filmul se apropie de 4 milioane de vizualizari, are aproape 80.000 de like-uri si aproape 20.000 de distribuiri”, spune Martin Freinademetz, creatorul celui mai dur raliu de hard-enduro din lume.

Promovare pentru Sibiu

Nivelul la care a ajuns Red Bull Romaniacs face ca pentru ediția din anul 2016 competiția să nu aibă nevoie de fonduri publice de la bugetul local al municipiului Sibiu. „În fiecare an am depus mari eforturi atât de ordin logistic cât și financiar pentru a promova orașul și regiunea Sibiu prin intermediul acestei competiții, care a ajuns cea mai importantă competiție de hard enduro din lume. Orașul Sibiu a fost partenerul nostru de la bun început și suntem convinși că am oferit tot ce s-a putut. Cifrele rezultate din monitorizarea transmisiilor TV demonstrează o publicitate adusă orașului ce valorează multe milioane de euro. Anul acesta am decis să nu solicităm finanțare din banii publici ai orașului Sibiu urmând să acoperim aceste costuri din fonduri private atrase prin rezultatele pe care le obținem an de an”, mai spune Martin Freinademetz.

Red Bull Romaniacs 2016 are loc anul acesta între 12 și 16 iulie. Raliul are loc după același format, prima zi de Prolog în centrul orașului Sibiu urmată de patru zile de off-road.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura