REVOLTĂTOR! România preferă să cumpere Remdesivir din străinătate, deși îl poate produce la Iași

Specialiștii susțin că Remdesivir, medicamentul folosit pentru combaterea COVID-19, s-ar putea produce și la noi în țară, dar nu există voință politică.

România poate produce Remdesivir, medicamentul împotriva COVID-19, dar refuză să o facă! Statul mai bine cumpără de la alții

Medicamentul care te vindecă de COVID-19, se poate produce în România, dar conform expertului OMS Alexandru Rafila, cel mai mult se opune chiar statul acestei soluții.

Numărul dozelor începe să scadă în mod considerabil în România, iar în timp ce Ungaria s-a apucat de treabă, autoritățile noastre cumpără medicamentul de pe piața externă.

„Începând din iunie, s-au administrat pacienților din România 11.829 de doze de Remdesivir. În acest moment, mai avem în depozite 4.000 de flacoane de Remdesivir. Acest medicament face parte dintr-un complex de medicamente pe care îl dăm într-un protocol de tratament. Remdesivirul a fost pus deja pe piață și suntem într-un contract și sperăm să primim 12.000 de doze în luna octombrie”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Expert la Organizația Mondială a Sănătății, Alexandru Rafila a explicat că a încercat să convingă statul să producă medicamentul în România, dar ar fi fost tratat cu ostilitate, relatează monitorulcj.ro.

„Este bine să ai capacitate, să nu depinzi de alte surse de aprovizionare şi să nu intri în competiţie cu alte ţări pentru o cantitate limitată dintr-un anumit produs(…) Această chestiune (producerea Remdesivir în România) s-ar putea rezolva şi în România, eu personal am ajutat la stabilirea unui contact cu o companie producătoare, în urmă cu mai multe luni. Compania Antibiotice Iaşi iniţial s-a arătat interesată, dar, pentru că e vorba de o companie cu capital de stat trebuie să existe o decizie politică, până la urmă care să sprijine un astfel de demers”, a explicat expertul.

One Comment

  1. Avem „ordin” de la „comenduire” sa nu mai producem nimic in Romania, doar cei care mai sint sa lucreze pt firmele straine care sa nu aiba nici un profit. Noi sintem niste „prosti”, doar cei din strainatate stiu sa faca ceva.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*