Revenim Rapid în pluton. „Perversele“ s-au mutat la poarta noastră

FC Hermannstadt a pierdut al treilea meci consecutiv în SuperLigă, aseară, la Mediaș, 0-2 (0-0) cu viceliderul Rapid, în cadrul rundei a 14-a. Un meci decis între minutele 75 și 78, după o execuție fabuloasă a lui Emmers și un nou corner păcătos. Lovituri decisive, „perverse“ cum se spune în peluză, care, iată, s-au mutat de 3 runde la poarta noastră.

foto arhivă: facebook/FCH

Cu galeria alături, Rapid a venit la Mediaș să câștige, și-a luat toate cartonașele galbene din meci, dar a plecat și cu toate punctele acasă. Altfel, a fost un meci echilibrat, cu un ritm excelent, cu ocazii la ambele porți, dar la fel ca-n ultimele două runde echipa sibiană a părăsit terenul cu capul plecat. Din păcate, loviturile decisive s-au mutat la adversari. Așa a fost cu Sepsi, așa a fost cu U Cluj, așa s-a întâmplat și aseară, giuleștenii reușind să închidă partida în doar 3 minute, spre final, începând cu o execuție de excepție a lui Emmers (‘75) și încheind cu un cap Grigore (‘78) din corner.

Măldărășanu a început în formula clasică: Muțiu – Butean, Bejan, I. Stoica, Opruț – Mino Sota, Biceanu – P. Petrescu, Alhassan, Oroian – D. Paraschiv. Aceeași care a căpătat statutul de revelația SuperLigii, după o serie incredibilă de 10 partide fără înfrângere. Sibienii s-au așezat din nou bine în teren, au forțat un presing avansat în încercarea de a tăia elanul giuleștenilor, veniți hotărâți să câștige. Au fost mai prezenți la poarta giuleșteană, în minutele 11, 16, 19 și 28, dar prima ocazie cu adevărat importantă a venit la poarta lui Muțiu (‘41), când Sefer a tras tare de la distanță, mingea trecând puțin peste.

Pentru repriza a doua, Măldărășanu a încercat cu Balaure în locul lui Petrescu. În plus, sibienii au accelerat în speranța deschiderii scorului. Mai întâi Opruț (‘47) a stârnit panică în defensiva adversă cu o centrare în fața porții, apoi Balaure (‘54) a șutat de la marginea careului, dar Moldovan a respins în afara terenului. Două minute mai târziu, același Balaure a trimis în careu, iar Bejan a reluat din 6 metri, însă mingea s-a dus în bara laterală. A fost cea mai mare ocazie sibiană.

Din păcate, efortul depus și-a spus apoi cuvântul, FC Hermannstadt a coborât ritmul, iar Rapidul a ieșit din corzi. Partida se echilibrase din nou când belgianul Emmers a găsit „călcâiul lui Madjer“ la o centrare a lui Ioniță, pentru un eurogol fabulos. Era minutul 75. Până să apară schimbările și noile indicații de pe banca sibiană, Grigore avea să lovească decisiv cu capul (‘78), după un corner, punctul nevralgic al echipei sibiene în ultima vreme.

Măldărășanu a făcut apoi 2 schimbări, pentru revenire pe tabelă, însă nu s-a mai întâmplat nimic notabil la poarta giuleșteană.

FC Hermannstadt rămâne pe 4 în clasamentul provizoriu al SuperLigii, însă seria celor 3 înfrângeri consecutive a redus distanța față de pluton, astfel că prezența în play-off devine acum  un obiectiv greu de atins. „Nu am ce să le reproșez băieților. Atitudinea a fost bună, chiar și jocul a arătat bine. Au avut în față fotbaliști de valoare, dar poate meritam un punct. Trecem printr-o perioadă grea, al treilea meci la rând pierdut. Va fi din ce în ce mai greu! Va trebui să ridicăm capul, urmează un meci de Cupă, vom face și schimbări. E o perioadă grea, meciuri multe, echipe foarte bune. Toate meciurile sunt dificile pentru noi”, a spus Marius Măldărășanu.

FC Hermannstadt: Muţiu – Butean, Bejan, I. Stoica, Opruţ – Mino Sota, Biceanu (Babic ‘80) – P. Petrescu (Balaure ‘46), Alhassan, Oroian (D. Iancu ‘80) – D. Paraschiv. Antrenor: Marius Măldărăşanu

Rapid București: Moldovan – Onea, Săpunaru, Dr. Grigore, Jr. Morais – Emmers, Al. Albu, A. Ciobanu – Sefer (Pănoiu ‘76), Luckassen (Dugandzic ‘62), Al. Ioniţă II (Vojtus ‘76). Antrenor: Adrian Mutu.

CLASAMENT:

sursa: flashscore.ro

REZUMATUL meciului:

DECLARAȚII după meci:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura